Photoshoot // What to wear 17 mai

Photoshoot // Min dag i dag. 

Heisann alle sammen ! I dag har jeg stått opp tidlig ,var ute med hundene , for så å dusje også pakket jeg sakene til kamera og Photoshoot. Stativet og dette her.

Jeg tok på meg dressen min og slengte sekken over skulderen så gikk jeg til huset : en hjelpende hånd Haugaland på Åkrehamn.

På veg dit tok jeg en kort fotoshoot. Legger ved bildene.

Så tenkte jeg på hva jeg skal bruke på 17 mai , fordi det er faktisk bokstavlig talt plass til tre av meg i bunaden min.

Så er det sikkert ikke nok tid til å sy den inn , selv om jeg sy selv så tør jeg ikke begynne å tulle med bunaden min skal jeg være ærlig. Fordi jeg er ikke kommet så ekstremt langt at jeg tør å begynne å klippe den  opp selv.

Så da tenkte jeg at jeg skulle gå til systuen og høre om hun kan lære meg å sy inn bunaden , slik at jeg da kan begynne å sy inn andres bunader også om noen andre trenger hjelp med dette.

Men det blir nok ikke tid til det nå, vi er jo i mai neste uke.

Så skal jeg da kjøpe meg en fin kjole. ? Hva skal du bruke på 17 mai ? Anbefalninger tas gjerne imot. Tilbud kan vi også finne på fine 17 mai klær. 

Dette kunne jeg tenke meg til 17 mai klær : 

Denne her er drit kul! Det er en hel dress man får kjøpt til fint på light in the box til 559 kroner.

Dette er noe jeg virkelig kunne tenke meg da ! Digger den skikkelig ! Det er lenge siden jeg har unnet meg selv noe fint så tenker at jeg kan da unne meg denne til 17 mai.

 

Vist ikke har jeg også denne jeg fant som jeg likte veldig godt. Men det er da bare blazeren som er her. Men jeg tenkte da hele settet evnt.

Denne blazeren får man kjøpt på nelly.com , og er kjempe fin ! Men resterende av en slik dress med en slik topp ville jeg også hatt. Men jeg har da ikke kropp til å gå i det. Så jeg må nok finne noe som passer mer for min kropp. Kanskje det er noe for deg ?

Denne er også nydelig ! En slik ønsker jeg p lære meg å sy. Nydelig fashion Paljett kjole.

Denne får du kjøpt på Fruugo.no til 439 kroner.

Som sagt er det veldig lenge siden jeg har kjøpt meg noe slikt fordi jeg har jo mine 12-13 år i rus. Rusfri snart 2 år. Så jeg er veldig usikker. Jeg liker godt dress også. Og jeg er jo ikke helt tynn ,men heller litt mer mot overvektig. Så da er det litt vanskelig p vite helt hva en kan gå i. Jeg har handlet bukser og slik og det viste seg at jeg ikke kunne gå i det alilevell. Fordi når jeg satt ble det vondt i magen.

 

Hehe, har du noen gode tips ? Hva tenker du jeg skal ha på meg på 17 mai?

Nr 1,2/3 , eller dressen fra photoshoot ?

Hva skal du ha på deg ?

Spilt brettspill i dag. 

Vi har spilt brettspill i dag og spist middag på “huset” sammen med familien og gode mennesker vi har rundt oss. Dette var veldig fint ! Spesielt på en søndag. ! Hva har du gjort i dag?

Liker du denne bloggen , del gjerne så blir jeg kjempe glad ! 🌹🙌 Ha en fortsatt fin søndag.  God klem fra luckyluka.

Større bryster ? Ingen lett sak å være kvinne i 2023// østrogen-testo-større og strammere bryster naturlig ? Hvordan?

Større bryster/Østrogennivået -teso?/ mer kvinne?

Det er helt klart at vi bør legge fokuset tilbake på helse, livsstil og kosthold igjen, fra silikon,botox ,og kniven generelt.Det er dyrt , og tror ikke det er så veldig sundt ,og gir heller ikke varige resultater man må fylle på Restilane. Hva er garantien ? 3 månder om gangen ? Maks.

Å være kvinne i 2023 , finne jeg å være en ikke så veldig lett sak. Du skal ha råd til sminke , fint dyrt undertøy ,dyre merke klær, tettsittende dyre klær. Det nyeste av sko , og det som er inn generelt. Og man skal også prøve de hygiene artikler som er nyest og best i test. Spesielt når man er bloggere. Og  da må man også kunne ha råd til å reise rundt ,bo på hotell osv. Men det er ikke noe vi minimale har råd til hvertfall. Og ta en en operasjon for å få kroppen tilbake til normalen etter en fødsel ? Nei. Det er noe jeg hadde måttet spart til i over flere år ! Om det skulle vært en mulighet for meg.

Der igjen ,

Jeg selv har troen på om det skal vare permanent må det bygges rett, og man kan da ikke ta en snarveg, for varige resultater.

Så nå har jeg skjekket opp i en del øvelser som FAKTISK kan gjøre brystene større og strammere uten at vi må legge oss under kniven.

Jeg selv er i mine 30 nå, og de sier at det er den beste alderen. Men alt jeg kan kjenne på selv er at kroppen er sliten, og alt henger ! Ikke noe gøy. Første gang jeg så meg i speilet på 30 års dagen min, var det første jeg la merke til en ny rynke i ansiktet som ikke hadde vært der før.

Slettes ikke moro å våkne slik på bursdagen sin nei. Snart begynner vel de grå hårene også. For å ikke snakke om økt ansiktshår. Er det testosteron ?Man kan jo begynne å lure.

Å sminke , er ett ork. 

Dey er synf og si men å stå opp om morgenen og kaste på meg leire , som gjør at jeg ikke føler min egen hud og klær meg ihel. Det er blitt ett ork. Jeg skulle ønske jeg klarte å bruke sminke hver dag. Fordi jeg liker ansiktet mitt bedre med sminke , men i det jeg kommet til skolen har jeg gnidd det utover hele ansiktet. Og da er det vell finere uten sminken tenker jeg . Hehe. Også et det blitt tungt å bruke sminke. For huden min. Jeg vil være naturlig pen, og da kommer vi frem til det å spise sunnere, leve sunnere.

Ja det er tungt å være kvinne i 2023. I det minste før i tiden var kvinner ,hel kvinner. Ikke halv kvinner og de spilte en rolle i ett forhold. Mannfolka var mannfolk. Skikkelige mannfolk. Ikke en mann som bruker mer tid på badet enn deg selv som kvinne.

Og når man biller i 30 årene , begynner man å øke fokuset på hvordan man kan leve bedre , sunnere og leve lengre ? Samtidig som å se bra ut undervegs ? Jeg er nok kanskje ikke den eneste. Men også det å bli mer kvinne da. Når identitet krisen forsvinner liksom, og man vet hvem man er. Så øker lysten til å være mer feminin og leve sunt.

Og hvordan får jeg økt østrogen nivåene på en sunn måte?

Og jeg selv har fått en liten trang til å bli mer “feminin” ,få mer former og alilevell ta av med flat mage til sommeren. Rekker det nok aldeles ikke ! Men a girl is allowed to dream right? Men for å ikke nevne å føle seg litt mer kvinnelig.

Etter flere mislykkede forhold der en blir mamma, med godt voksent barn , og i tilegg mannen i forholdet så er det klart at testosteron nivået øker. men ikke bare øker det men faktisk synker østrogen nivået som kan føre til at man kommer for snart i overgangsalderen. Og jeg ønsker flere barn så jeg er slettes ikke fornøyd med dette her nei.

For lavt østrogen nivå i kroppen?

Hva skjer med kroppen om man har for lavt østrogen nivå egentlig, hva kjenner man på da?

  1. menstruasjonsforstyrrelser.
  2. hetetokter
  3. vansker med å bli gravid
  4. søvnløshet
  5. nedsatt sexlyst
  6. tørr hud
  7. følelsesmessige endringer.

og jeg selv kjenner på alle de her tingene. Så det å få økt østrogen nivåene mine føler jeg er veldig viktig på denne vegen jeg ønsker å ta. Kan vi gjøre noe serlig for å øke det?

Desverre, kroppen den regulerer østrogennivået selv ut i fra indre miljøe. Men det finnes mat som inneholder naturliug østrogen.

Hva kan vi gjøre. ? Vi kan spise:

  • Tofu
  • Sesamfrø
  • LInfrø
  • Soyabønner og soyaprodukter som soyamelk.
  • Hummus
  • Fullkornsbrød.
  • Hvitløk.
  • Fennikel.

Så jeg tenker jeg skal lage meg en guffen ekkel smoothie hver morgen med de her tingene oppi, la oss håpe jeg ikke blir skikkelig hormonell for egentlig så har jeg vert veldig hormonell i det siste men ikke på helt denne måten som kvinner får mer som temperament.

HVa skjer hos kvinner ved for hløyt testosteron nivå?

Kan føre til hirsutisme, hvor det er økt hårvekst i ansiktet, på brystet, magen og innsiden av lårene.

Hvorfor får man hormonell ubalanse, hva skyldes det?

Det kan komme av stress, psykiske påkjenninger, kosthold, og visse medisinske tilstander.

Her er noen øvelser som kan gjøre brystene fastere og større.

Fem gode øvelser for å trene opp brystmuskulaturen.

  1. Den store brystmuskelen, pectoralis major. …

  1. Benkpress med stang. …
Professional female athlete dressed in black sportswear, lying on red bench, trying to lift iron heavy barbell, looking up with strong calm face, side indoor shot
  1. Brystpress med manualer. …

  1. Flyes med kabel. …

  1. Dips. …

  1. Pushups.

Jeg håper dette var like hjelp i for dere andre kvinner som lurer, som det var for meg. !

Jeg trenkte jeg måtte lage ett innlegg om dette her fordi mange kvinner sliter med slike ting , akuratt som meg selv. Bare i det skjulte og vi prater ikke så veldig høyt om slike ting som økt hårproduksjon på innsiden av lårene. Kviseproblemer, testosteron nivå, sykdom, og det å føle seg mer som mann enn kvinne er mer vanlig enn man tror. Og det er viktig å vite at det er ting man kan gjøre for å forbedre dette.

Som feks det overfladiske, er jo å begynne med litt selvpleie regelmessig, og pynte seg litt, gjøre de ting som får oss til å føle oss som kvinner på innsiden. Og om dette ikke er nok, begynne å spise sunnere, og kanskje til og med leve sunnere, trene osv ?

Det er jo noe som kommer ann på hvor stort dette problemet ligger i oss da, og det er veldig individuelt.

Senere legger jeg ut ett innlegg om min søndags photoshoot ute i fin været. og se mitt søndags outfit ! Begynner straks på innlegget etter  å ha publisert dette her.

Så ønsker jeg dere alle en super fin søndag videre, takk så mye for at du ønsker å komme innom min blogg! Det betyr mye for meg.

Vist du liker min blogg, del gjerne <3 og sleng ut en hyggelig kommentar.

Mvh luckyluka. Ps : Har du gode tips til kosttilskudd, eller øvelser , eller andre ting for våre kjære kvinnelige lesere ? Så legg gjerne igjen en kommentar ! Klem.

En god start på HelgenGrip dagen kjære lesere og med-bloggere ! // Freden og det å være her i nuet//

For en god start på Helgen ! 

Det finnes flere måter for oss til å trene på det å være tilstede i nuet. Men det er ikke noe teknikker , men heller en levemåte. Livsstil .

På fredag hadde jeg meg en god tur , det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å slengte skolesekken på gulvet. Tok selene på hundene og bare gikk rett ut døren. På tur i skog og mark.

Når du kjenner at du får blemmer i ansiktet , blodrøde øyne. Ja da har stresset nådd ett virkelig for høyt punkt i livet. Skuldrene er alt for høyt oppe.

Da er det veldig viktig å komme seg ut å prøve p være der i nuet. Bare ense omgivelsene dine , kjenne vinden krype langs kinnene og føle alt av følelser du får av p stå der i vinden. Hunden som drar i litt i båndet, han vil gå videre.

Og se på bladene forann deg ,hvilke farger finner du inni dette bladet. Og i tilegg hvordan går mønsteret og er det noen andre striper du ser ? Kanskje en helt ny farge ?

Ja det er slike ting man gjør når man øver på å være i nuet.

Selv har jeg slitt mye psykisk , og jeg skrudde av pga overbelastning emosjonelt. Noe som er veldig farlig. Så straks jeg var påskrudd ble det veldig lett å bli rusfri. Plutselig har en følelser igjen , alt en står for. Og meninger , kunnskapen stilles frem. Og i tilegg erfaringene du plutselig klarer å bruke som ett redskap. Og minner som forteller deg alt du ikke visste om deg selv. Plutselig har man hele seg selv igjen.

Og da er det veldig viktig å starte prosessen , ved å nå dit en ønsker å komme.

Men også helt siden , har jeg måttet øve meg på å være tilstede , i min frykt for å miste meg selv igjen.

Jeg kan fort glemme det , stress kjører meg så fort at jeg sliter med at helsen skal holde tritt med energien. Autopiloten den går og man glemmer fort ut hva man. Gjorde sist på denne tiden av døgnet. Eller hva man har pratet om , skrevet om osv.

Det er mulig å begi seg ut på leting etter tilstedeværelse i eget liv og hverdag. I det øyeblikket du tenker tanken og starter undringen rundt hva som er her og nå for deg, er du allerede i gang. Du er oppmerksom på de tanker og behov du har. Du er her og nå.

Mindfulness er en måte å være tilstede på, her og nå. Å praktisere mindfulness kan vi gjøre uavhengig av tid og sted. Å lære om og praktisere mindfulness er en personlig prosess.

Man kan gå på kurs. En kan også sette seg inn i metoden og praksis på egen hånd. Det er mulig å kjøpe bøker, lese på nett, benytte CD eller Apps med lydspor og instruksjoner.Også kan man bruke YouTube , men pass på for noen videoer der er ikke så veldig bra. Derfor er slike ting veldig personlig. Og det skal også passe til din opplevelse og ditt nivå. Og hva du trenger er det du selv som vet best.

 

Avspenning og nærværsøvelser står sentralt i mindfulness. Meditasjon med nøytral oppmerksomhet på pusten. Kroppsskanning med nøytral oppmerksomhet på kroppsdeler og kroppen som helhet. Sentralt i øvelsene er at man øver seg på å ha en nøytral aksepterende holdning til det man opplever, kjenner og tenker, og ikke minst føler her og nå. Vi øver oss på å være her og nå, med et åpent sinn, uten å dømme. Stenger ute alle bekymringer for å klarne hodet. Da blir det også mye lettere å tenke klart , og være her i nuet. Når alt negativt er utestengt.

Å delvis skrue av , på en trygg måte. Der man skruer av det negative over , og tar inn alt fra her og nå. Kjenner våres omgivelser , og kjenner oss selv.

 

Regelmessig trening i oppmerksomt nærvær bidrar til reduksjon av stresshormoner over tid. Øvelsene kan videre bidra til opplevelse av økt kontroll i forhold til stressbelastning, smerter og tanker, samt mer ro i kropp og sinn.

Jeg har trent i mange år på å meditere , men selv jeg glemmer det når det virkelig står på. Jeg tror vi alle kan bli bedre til dette.

Ved å praktisere mindfulness og de øvelsene som benyttes, øver vi oss på å være her og nå. Gradvis vil vi kunne oppleve å senke skuldrene, puste roligere og dypere i en krevende hverdag. Betydningsfull tid som gir ro, energi og en sterkere evne til å mestre de utfordringer vi står i.

 

I hverdagen ligger stresset, bekymringer, krav og ansvar. I mindfulness stilles det ingen krav om at det må ryddes i hodet, huset eller hverdagen på forhånd. Det må imidlertid ryddes plass til den halvtimen eller timen du ønsker å investere for å kunne være mer tilstede i deg selv.

 

Det er mulig å øve seg på å være her og nå. Det er mulig å være her og nå. Du er der akkurat nå!

 

«Mindfulness og meditasjon er en måte å leve på, ikke en teknikk.

 

Meditasjon handler om å ikke prøve å være et annet sted.

 

Det handler om å tillate seg selv å være nøyaktig den du er, akkurat i dette øyeblikk.»

Legge til av-stress fargen på en tommel. 

Jeg lærte en gang når jeg var innlagt å legge til en farge jeg kunne presse på tommelen min , grønn farge kom frem i øynene mine når jeg knyttet neven og presset på høyre tommel.

Da var dette innebygd i meg , slik at hver gang jeg var stresset kunne jeg klemme høyre tommel og jeg kjente at jeg stresset ned.

Og jeg la dette inn ved hjelp av meditasjon som jeg fant på YouTube for mange år siden. Men selv om vi har også redskapene så er  er man fremdeles ikke flink nok til å bruke de akuratt der vi trenger de mest.

Hvordan bli flinkere å bruke de her redskapene ?

Da må vi lære oss selv å kjenne litt bedre , kjenne våre  advarsler som kommer rett før vi blir stresset feks. Eller rett før vi blir sint. Hvilke signaler kjenne du på rett før det kommer ? Hva skjer  med deg som gjør at du vet , oj nå kommer sinnet mitt frem ?

I det øyeblikket skal du dra opp de her redskapene. Rett før du kjenner at kroppen gir deg beskjed om det som kommer.

Nå skal det bli en fantastisk helg. 

I dag har jeg planer om å bare stresse helt ned , være her i nuet og p øve å rydde og kose meg med det. Kanskje jeg skal bake litt ? Bare kose meg med baksten og kna deigen og være her å nå.

Oppgaver til leserne mine : Stress ned , vær i nuet ! 

Hva skal du gjøre for å stresse ned ? Tenk deg hva du kan bruke av avlasting , for å senke skuldrene dine. ?

Kanskje du alltid var ute før for å fotografere blomster ? Mennesker i action?

Kanskje du tegnet mye før ? Malte mye med akryl? Hva med at du setter av en halvtime /en time denne helgen til bare å male ? Regne ? Gjøre ditt. Begynn igjen med noe du gjorde før som du har glemt å gjøre på en god stund. Ikke glem deg selv !

Grip dagen !  Mvh Luckyluka.

 

Han er Bra Igjen 🌹🙏// Re:Operasjon og helseutfordringer//Min Adhd utredning og Wice test

Hei alle sammen !

Etter at jeg hadde en bekymret leser for hunden min, kom jeg til å tenke på at jeg har ikke oppdatert med nytt innlegg om hvordan det går med lille Nicolas etter operasjonen og helse utfordringer.

Dere har fått vite en god del men så føler jeg at etter en kommentar kom til meg at jeg må oppklare en del ting.

Patellaen er fra grad tre og helt nede til grad 1, han halter ikke , har ikke smerter der. Vi har trent det ned og etter det har han ikke utfordringer med beina. Dette ha vi gjort siden han va 1 år , han er nå 4 år.

Betennelsen i tarm dette har vi hatt langvarig behandlinger på , flere typer medisiner og opptrapping og ned trapping på kortison og går på spesialkost. Det kommer nok av en type allergi for mat ,irretabel tarm ish. Dette er han blitt frisk fra og det  vedlikeholdes  med spesialkost og næringsrik kost , allergivennlig som er laget for de utfordringene han har med magen.

Og så har vi dette med luftrøret , det er ikke en prolaps ,men noe mindre alvorlig som gjør at han må spise fra skåler som står litt høyere oppe.  Vist ikke hoster han , og han kan ikke legge på seg for da blir det tett i luftrøret. Så vi holder han på en god vekt. Og han har hatt god hjelp av dette. Verken hoster eller noe for tiden. Dette vedlikeholdes av meg  + dyrlegens råd og han har vist store forbedringer der.

Og så har vi tannkjøttsykdom en som ikke gir smerter , men den løsner tennene så han må regelmessig inn for å fjerne tannplakk og trekke ved evnt løse tenner som KAN bli vonde om de ikke blir tatt i tide. Noe vi alltid passer på.

Han får tileggs medisiner , og nå en gele som  fjerner tannplakk og så går han inn hver 6 måned for å fjerne tannplakken.

Å pusse tennene på han er umulig , og det beste da er å la være å slosst med en hund som har problemer med bein og luftrør og tenner og følsom mage. For da bli han dårlig i magen eller kan få vondt. Så vi velger å gå til dyrlegen og la han få ha det greit uten stress i hverdagen.

Det som kom opp var fra en leser som er såkalt hundetrener ,en anbefaling om å føre han over til andre siden på fint. Med andre ord , ta livet hans.

Jeg selv er helt imot å ta livet av en fult fungerende hund, som også ikke bare lever men hopper og spreller og har det veldig bra. Og går god hjelp.

Så lenge det er håp for en hund , og små ting som kan fikses så tar jeg ikke livet av hunden.

Ingen som tar livet av meg fordi jeg mangler tenner og har irretabel tarm og fibromyalgi og psykiske diagnoser.

Jeg mener , om det kommer til til dette i senere tid at han ikke klarer å gå, leve livet sitt og ha det bra , full av i smerter og slik så selvfølgelig vil jeg han skal få fred. Men så frem til at han er glad og happy og har fred i live ,og vi har klart å løse de helse utfordringene som han har så må han jo få lov å leve livet sitt han også.

Men jeg vet at det er flere som har slike meninger om at viss ett dyr er skadet så tar man og gir det fred. Spesielt ved raser , og oppdrettere. Som ikke kan selge ett skadet dyr. Men jeg driver ikke avl , jeg har familie hunder. Og de er veldig kjære gode familiemedlem. Og mine babyer.

Er det Guds vilje så vil det skje. Men om dyrlegen mente at dette var noe som ville vært til det bedre for han , så hadde det i det minste havnet på bordet alle gangene vi har vært der inne. Og for øyeblikket er det ikke noe som har vært på bordet til fagfolka.

Og jeg må si , på de verste tidene hans så la jeg det bordet , men da var det ikke aktuelt. Han kunne fremdeles leve ett godt liv.

Så jeg følte egentlig bare for å skrive litt om dette her da , siden det kom opp en kommentar. Og jeg har veldig god forståelse for hvorfor dette kom opp i kommentarfeltet.

Jeg har bare lagt ut hvordan det har gått med utfordringene , på en negativ ladning fordi jeg var sliten og jeg skriver jo følelsene mine her i bloggen. Men skulle også ha skrevet om hvordan det går etter alt dette. Så det er min feil.

Fordi jeg er veldig slik selv om ett dyr lider , så gir vi det fred. Men mitt dyr lider ikke. Han har det fint.

Og er veldig utskjemt , for masse tur ,spesialfor og alle dyrlege timer han trenger og medisinene han trenger. Godt med bra utstyr , fulle stuen inleker og tepper og diverse hjernetrim. Han er min første prioritet.

Men også når jeg skrev ett innlegg om dette var jeg veldig sliten for det hele tiden har vært noe det siste året. Legg merke til (har vært noe) . Vi har jo fått hjelp med det og han har blitt bra.  Men jeg var veldig sliten og har trakka på eggeglass rundt han fordi han har denne magen som var ett problem før tennene , og da var det bare noe som var stressende for han så ble han løs i magen og hele livet mitt stanset opp fordi han hadde vondt og det gjorde veldig vondt for meg også.

Så det henger litt i meg enda , frykten for at det skal komme til det igjen.

Så jeg skrev min frustrasjon som jeg alltid gjør i bloggen min. Og de utfordringene jeg møter på skriver jeg her. Og så skriver jeg løsningene og oppdateringer men i dette tilfelle så glemte jeg det fordi jeg har hatt så mye for tiden. Og i tilegg ble jeg dypt såret av noen så jeg har ikke klart å skrive blogg innlegg på veldig lenge før i går. Uten å skrive masse stygge ting. Noe jeg ikke ønsker å bruke bloggen min på. Så da lot jeg være å blogge. Jeg prøvde 13 ganger ene dagen  og 7 ganger andre dagen men slettet og skrev , slettet og skrev og satt slik i flere timer. Så går jeg på skole og vi har veldig mange prøver for tiden fremover. Det er vanskelig å balansere alt for tiden. Men nå er det helg så vi skal få ordnet en del nye innlegg, så kommer det flere intervjuer jeg skal ha.

Mensa Nivå , på min høyre hjernedel. Adhd test , og resultater. 

Jeg holder på å planlegger intervjuer , skrevet en del notater. Men det ble flyttet fordi det skal være ett bra intervju så må det tilrettelegges for det skal være komfortabelt for de. Da får man det bedre intervjuet.

Jeg har flere ting på gang. Men det kan ta litt tid.

I dag har jeg fått svar på wice testen min. Det viser seg at høyre hjernedelen min er på mensa nivå , mens venstre hjerne delen min faktisk er under normalen. Så jeg har en svakere venstre hjernedel og dette er slike ting som verbale , og det teoretiske. Imens høyre hjerne del går på slik som kreativitet og hukommelse for tall osv dette skåret jeg på Mensa nivå. Hehe det er veldig fasinerende ! Men på grunn av dette da så viker det bort fra adhd. Fordi begge deler skal ligge under normalen ved en adhd diagnose. Og jeg har en over og en under normalen.

Og det gir veldig mening for meg , for feks har jeg en del ting i mattematikk jeg ruler som bare det og da er det gøy. Men så kommer neste kapitel og det går tvert motsatt og alt krasjer det er veldig frustrerende.

Jeg maler jo med akryl og har mye fatasti og kreativitet og baker kaker og pynter alt selv. Elsker slikt. Og det gjør jeg det veldig bra på.

Men teoretiske tøffere stoffer det sliter jeg med , som feks naturfag. Nå har vi om fett og proteiner og næringsstoffer og slik. Og jeg kjenner at det er veldig tungt stoff. Og i tilegg har vi om anatomi noe jeg egentlig er veldig fasinert av og interessert i , men jeg sliter med det teoretiske.

Vil lage film 

Jeg ønsker å lage en film , dokumentar om slike utredninger av hjernen min , med fagfolk som kan vise og ta tester og bilder av hode mitt og fortelle oss hva rus og traumatiske opplevelser har gitt med hjernen. Det å skrue av hjernen , følelser og diverse under press emosjonelt. Som lager en overbelastning på det emosjonelle som også gjør at man skruer av. Jeg vil se utfallet av dette og få frem hvordan dette har påvirket hjernen. Det er en dokumentar jeg hvetfall ville sett på.

Så jeg har lyst å kontakte noen fagfolk for p høre med de om de ønsker å delta. Men det er vanskelig i Norge. Spesielt med noen som ikke er så kjendis og har en egen tv kanal eller noe sånt som rikdom og penger , kjendis stempel. Hehe.

Men jeg ønsker å prøve , så vi får se hvordan det før etterhvert som intervjuene er ferdige. Tenkte prøve på det i sommer. 😁 Det er jo alltid lov å prøve.  Og spør. Hehe.

Ellers har jeg i dag sovet mye , Frøs veldig når jeg kom hjem i dag. Gått ett par turer med hundene og så har vi lekt med bamsene de store i dag. Så nå er hundene utslitt og jeg skal finne meg mat så deretter legge meg til shameless -hbo- serie.

Ja , jeg har sett den før men jeg var ikke oppegående når jeg så den serken før så jeg husker jo ikke helt hva som skjer. Så det er like spennende og morsomt som den gang igjen hehe. Husker at det var morsomt men husker ikke hva som skjedde i den. Kjente Soviet karakterene igjen.

Men liker veldig godt serier som gjør deg så godt kjent med karakterene og avhengig av karakterene , fordi man blir litt avhengig av de om det er en god serie og det p ha de i bakgrunnen også. Lyden , stemmene , være måten på hver enkelt individ.

Ja da er det en god serie synes jeg.

Ønsker dere alle godt  og en riktig god helg. Så snakkes vi på siden.

Vist du har noen ønsker til innlegg , research jeg skal gjøre og skrive om legg gjerne igjen en kommentar om det.

Hva skal du i helgen ?

Wish u all the best. Mvh luckyluka. Godnatta !

 

Slik kan du bygge gode minner sammen med barna! //Dette må du gjøre //Memorymaking day som varer Livet ut.

Den beste memory making –> du kan ha med barna !

Hei alle sammen ! I dag hadde jeg samvær med barnet mitt, som er den fineste jenta i hele værden!

Og jeg har alltid hatt lyst å lage meg en minneboks, og dele det med noen.

Så i dag har jeg og jenta mi malt en treboks, som vi malte sammen annen hvert strøk og vi bestemte sammen hvordan den skulle være seende ut.

Vi tok den med opp på god tur i skog og mark, hvor vi også tok mange bilder, bygget minner, og skrev” her var vi” med intialene våre på trer.

Vi startet opp en grill, og så gikk vi rundt for å da lete etter ting som vi skulle male på, og skrive datoen på som vi skukle legge oppi denne minneboksen vi maler. Og det skal vi gjøre fra hvert sted vi er, finne minimum 1 ting maks 2 som skal minnes denne dagen og legges i minneboksen.

VI fant en del ting i dag, siden dette er første dagen måtte vi jo ta det litt ut. hehe. i hørte musikk,og malte kongle, steiner vi fant, og kisten vår, og skrev datoen på en lang stein med navnene våre.

pen fra før av. Denne slo meg veldig hardt og jeg var så klar for å ta igjen. Men atter en gang takket være min mor. Så har jeg klart å holde det til å bare tenke det  uten å ta det ut i handling. Hun er fantastisk min mor. Jeg elsker  henne mer enn absolutt alt ! Og alt hun gjør for alle andre så fortjener hun det beste av det beste ,og det skulle vises med flotte dekorasjoner og flere ukers hardt arbeid med planlegging og skreddersydd og hånd plukket farger og stil. Så tråkka noen på det. Og jeg har rett til å føle meg såret. Uten tvil. Men føler ikke at det blir sett på som å såre meg. Selv om at jeg ble såret er en realistisk ting. Og kunne veldig gjerne fått en unskyld. Men slik er det ikke alltid. Og nå har det gått så lang tid at jeg er ikke interessert mer.

Blir bare mer sint for hver dag. Det går ikke over. Selv om jeg prøver veldig hardt.

Adhd diagnosen.  

Den kommer det svar på i morgen , dette blir spennende alt dette med utredninger og timer hos psykolog og endelig får jeg resultatene og kan få hjelp ! Det blir bra.

Snart fullført ett skoleår. For første gang etter at jeg havnet utfor rusen for 13 år siden. Jeg er veldig stolt. Og for stå karakterer.

Vi har veldig mange prøver for tiden , og jeg komme nok ikke til å klare alle. Men man kan bare prøve så godt man klarer og mer kan vi ikke gjøre. Hehe. Det viktigste for meg er å ikke ha mer fravær. Og møte opp og ta vurderingene mine. Det var veldelig og vanskelig å komme ut fra fengsel og rett inn til skolen og alt jeg har gått glipp av. Det er tungt p hente seg inn etter ett par dsger liksom. Men p hente seg inn etter 36 dager pluss møte så mye motgang som det har vært i det siste , det er vanskelig. Men fremdeles rusfri og har det fremdeles bra. Såret ja , det er jeg. Men i dag har jeg hatt en så utrolig fin dag. Så fin dag som dette har vært lenge siden.

For uten om at selskapet ble en suksess på tross av at planene med wow dekorasjonen ble ødelagt. Vi inviterte enda en overtakelse til dagen da. Barndoms veninner  vi ikke hadde sett eller pratet skikkelig med på flere tiår. Jo de kom ! Og vi mimret tiden før.  Og mamma var fornøyd og det er det aller viktigste. Mamma var stor fornøyd og kalte det en suksess. Og jeg er egentlig fornøyd bare de rundt meg har det godt. Så får jeg t alt etterpå. Som det kommer.

Tid for seng. Tusen takk for at du leser bloggen min . Det betyr så ekstremt mye.

 

Godnatta alle sammen 🔥🤩🙏🌹 God bless u all.

 

Hunden har operert , sliter med å få blogge. // Velfungerende dietter ? Tips?

Hei alle sammen !

Først vil jeg si tusen takk til alle dere som leser bloggen min. Det betyr utrolig mye. Og spesielt de dagene her hvor dagene har vært veldig tunge.

Som dere vet har hunden min , russisk toy terrier en hel el plager og diagnoser. Han er hund på 2.5 kg nå har godt opp noen kg.

De små hundene sliter veldig med helsen. Jeg selv hadde veldig lite peiling på slikt med de små rasene. Leste meg opp på noe. Men fikk beskjed at hunden var frisk og ingen sykdoms historikk hos mor eller far.

Så jeg tok han med meg hjem , kjøpte han. Og etter tre år der han har vært frisk og rask. Kom alt på en gang.

1 år nå snart med masse dyrlege besøk og vissvas. Medisiner , betennelse i tarm, første dyre, dyrlege besøk viste at han hadde dobbelt sett med tenner og måtte trekke.  Kostet 7000 + medisiner.

Deretter kom alt på en gang. Så siste året har det gått 45.000 i dyrlege utgifter.

Tennene , betennelse i tarm. Tannkjøttsykdom, patella , som er stabilt nå. Gått ned fra grad tre til grad ein og to. Etter trening ,bakkearbeid ,hinder løyper ,fjell klatring. ,sikksakk øvelser.

Deretter kom ny tur. Men betennelse i tarm. Blod i avføring. Masse medisiner , prøve på nytt for. Allergi vennlig for. Spesialkost. Og nå går han på spesialfor. En liten boks koster 60-70. Kr. Det er ett måltid. Og tørrforet koster 500 krone per sekk. Middel stor. Og jeg tør ikke p ta han over på billigere for. Eller noe annet for , fordi nå er han stabil i magen.

Kortison behandling funker veldig godt på han. Det var opptrapping for så å ta nedtrapping.

Men han spiste alt før. Tålte alt. I alle år. Plutselig tålte han det ikke lengre. Og alt kom på en gang. Jeg prøver p forklare til dyrlegen at han har tålt alt før. Og jeg har vanskelig med å forstå at han plutselig ikke skal tåle noe i det hele tatt lenger.

Nei.  Det er ikke lett. Før i tiden spiste de alltid middagsrester , det er rovdyr. De fikk ikke dyrlege mat og spesialkost før.

Nå kan de jo ikke spise noe vi har.

Og nå har han snart ikke flere tenner igjen. Han har tannkjøttsykdom som gjør at tennene blir lause. Og detter ikke helt ut de må trekkes etterhvert. Og han må ha tannplakk fjerner pluss dyrlege besøk for å fjerne tannplakk.

Små hunder er vanskelige å få kommet inn i munnen på så det blir narkose hvor gang.

I tilegg fjernet de tannplakk på han denne gang også når han hadde gjort det rett før jeg var i fengsel. Så skulle han jo ikke gjøre dette igjen før hvert 6 måned. Men de gjorde det denne gang uten å opplyse om dette på forhånd.

Så har han trekt to lause tenner denne gang. Sist tok de ut en tann når de fjernet tannplakk , for den var så løs. Uten å spør om lov.

Jeg trodde de skulle forhøre seg om slik først ? Men nei. Jaj. Så lenge han får det bedre. Så er jeg fornøyd. Men det blir dyrt.

Så får jeg ikke forsikring på han fordi han har så mye plager og jeg selv går på nav. Det er veldig vanskelig. Hadde det ikke vært for at jeg får dele beløpet i to. Maks. Så hadde jeg absolutt ikke klart det og hadde lått overlevert han til noen som kunne tatt seg av han. Han er veldig avhengig av meg så han har det best hos meg sier  dyrlegen. Så derfor hjelper de meg.

Det er veldig snilt. Men hun vi var hos sist er ikke hun jeg vanligvis går til. Så da gav de meg ikke prisoverslaget jeg skulle ha. Tilslutt fikk jeg det da. Men der ble mye styr.

Jeg hadde jo ikke signert på at de skulle legge til så ekstremt mye mer enn planlagt. Men det som er viktigst for meg er at han får den hjelpen og oppfølgingen han trenger. Så får jeg ta alt ettersom det kommer.

Jeg skal høre med Agria i morgen om de kan forsikre han. Det verste utgiftene er jo tatt til nå. Så de bør jo ordne noe vell. ?

Bør jeg være 110% ærlig med de ? Flere sier det at jeg må være forsiktig fordi de vet p forsikre seg selv mot sykdom hos hundene våre. Og dyr generelt. Men jeg har en tro på at vist jeg er ærlig kanske de har en god løsning for min kjære ?

Tips ? Råd ? Tas imot med glede. 🌹

Han sliter også med luftrøret. Og jeg skulle så gjerne hatt tak i de jeg kjøpte han av. Men jeg finner de ikke igjen har prøvd å lagt ut innlegg på Facebook men uten hell.

Ville gjerne ha mer informasjon om de andre valpene , og sykdoms historikken for å bedre Nicolas sin behandlings prosess.

Også informere de om hans sykdom , slik at de ikke fikser nye valpe kull. For det er ikke bra å avle på sånne dyr med sp mange plager det er faktisk dyremishandling. Klart uhell kan skje. Men vi som eiere bør unngå at det skjer spesielt når det er så mye plager i de små hundene.

Jeg ville avle på Nicolas ,men når jeg ser at han sliter så mye så aldri i livet om han får avles videre. Å passere de plagene videre.

Det hadde jeg ikke klart. Og om jeg får meg hund igjen , det er jeg helt ærlig ikke. Ikke i tilegg til Nicolas. Fordi han er nok , jeg vil yte han all den hjelpen jeg kan gi. Og om jeg får meg flere dyr så mister jeg muligheten til å yte han den beste av den beste hjelpen og all oppmerksomhet han trenger. Og økonomiske utfordringer blir enda større.

Jo. Når han var ikke hos dyrlegen i går. Da satte jeg utenfor og hadde photoshoot.

Jeg trodde han skulle være ok når han kom ut men stakkar han var helt neddopet , takk for det da. Heldigvis for han ville hatt kjempe vondt jeg visste ikke at han måtte sy og slikt. Så jeg tok en taxi hjem for at han skulle slippe den humpete bussen.

Han måtte holde seg i ro pga stingene i munnen. Så jeg tenkte det beste for han var å komme seg hjem snarest mulig , roligst mulig. Dyrt var det også men verdt det.

Taxi sjåføren var utrolig snill , vi fikk fastpris så da ble det 480 kroner. Da kjørte vi innom apoteket og hentet ut medisinene hans også med det samme.

Og når vi kom hjem var jeg så Ødelagy av at han hadde så vondt og ikke ville spise. Og bare grein etter meg. Så jeg måtte ligge med han i sengen i hele går og i hele dag.

Fikk han heldigvis på beina etter at spiste maten med medisiner i. Tilfeldig fikk jeg i han litt medisiner.

Han slosst for å ikke få i seg de , så da sa dyrlegen det er bedre p la være om det er slik at vi slost. Pga stingene og magen. Nervøsitet og opp aset.

Så jeg legger litt dråper oppi en bit md mat og har med meg i sengen når vi legger oss. I løpet av natten spiser han den. Så da sater jeg på at det er noe som virker lår han spiser det.

Jeg kan ikke slost med han. Det er veldig vondt og ikke få i han medisinene. For jeg vil jo hans beste.

Senere i ettermiddag i dag , var vi ute å gikk liten tur. Nå har jeg fått i han en del mat i dag. Han reagerer veldig fint på denne medisinen. Metacam heter det.

Har du kjennskap til metacam ? Seriøst det jeg holdt på å spy av det.

Ligger i sengen og skulle ta det oppi pumpen (sprøyta) og så lukter det nett som amfetamin ! Lol.

Og det var rett før jeg sydde. ! Det luktet prikk likt !

Og som dere vet er jo jeg tidligere rusmisbruker med sprøyte bruk og det hele. Så jeg fikk jo DEN flashbacks.

Og ble så kvalm , og ekkel i magen. Jeg heter rusmidler. Og vil soy av den lukten , slutt bare jeg ser Noen som er påvirket.

2.5 år rusfri. Snart 3 år. Man blir så metta på det hele , livsstilen , rusen , livet generelt , tankegang , folkene , handlingene , både ens egne og andres.

Men første jeg tenkte var harlighet det der er neppe bra for hunden. Lurer på om det har en amfetamin formel i seg siden det lukter likt. Ja tankene fløy. Hehe. Jeg er litt filosof av meg. Og tenker mye. Derfor er bloggen så fantastisk bra for meg. Der får jeg samlet tankene.

Og i tilegg kan det hjelpe andre , med det jeg møter som jeg skriver om og kommer meg igjennom.

Like hel, bare fem skritt forann. Og ingen tilbake.

Som fengselsoppholdet. Det er mange som sprekker fordi de skal rusen seg ut før de skal o fengsel. Der det ikke er rusmidler å ordne seg. Der man blir tatt om man bruker noe. Så det gjør det jo litt vanskeligere men samtidig er det mye rus i fengsler i Norge.

Det blir litt inngrodd , at man SKAL rusen seg før man skal sone fengsel eller i behandling. Fordi “alle” gjør det. Det er blitt en rutine mer eller mindre.

Så da var det viktig for meg å vise at selv om det føles som hele verden raser som man har bygd opp. Kommer man oss igjennom det enda sterkere enn man var før. Og med enda mer erfaring. Og mestringsfølelse. Like hel ut av fengsel.

Nå har jeg lagt meg. Jeg har satt sammen en meny som jeg skal lage på skolen med forrett , hovedrett og dessert .

Og laget oppskriftene selv, og dette skal da være tradisjonell mat jeg har med meg fra barndommen.

Og før jeg har fått startet har jeg jo fått bestillinger på den menyen hehe. Så jeg satser på at det er nok mat igjen.

Vist ikke får det bare være. Var jo ikke meningen at det skulle selges. Var mer pensum til skolen. Men når folk så menyen min så ble de sulten sikkert.

Jeg gleder meg veldig.

Gynekolog , Hpv-Virus ,aggresiv kreft,startet med  celleforandringer. e

Jeg skal til gynekolog i morgen. Kl 11.00. fordi jeg må skjekke eggene mine. Fordi jeg har jo operert for aggresive kreftceller , og det er lenge siden.  Fremdeles ikke fått menstruasjon tilbake. Det er ca 3 år. 2.5 år. Så burde jo fått menstruasjon tilbake nå.

Så jeg er veldig spent ! Hva som foregår. Grugleder meg til å få svar. (Ja jeg vet det er kanskje litt mye info , men jeg er en ærlig blogger )

Jeg skriver det som det er. Og det går folk bare forstå. Jeg blogger for å hjelpe andre igjennom motgang med samtidig hjelpe meg selv med selvhjelp. Det hjelper meg å vite at det kan hjelpe andre igjen, det er veldig kleint og sårt for meg å skrive om dette. Men det er alt for lite fokus på Hpv-virus.

Jeg gikk på overtid 4 år ,måtte haste operere fordi sykehuset hadde gitt feil beskjed . De sa jeg var frisk som en fisk. Og jeg ble kjempe glad. Fire år senere ringer telefonen at jeg måtte komme inn og haste operere fordi jeg hadde gått fire år på overtid med aggresive celleforandringer. Som kunne føre til alvorlig kreft. Den mest aggressive kjeften i livmoren.

Og jeg ventet i måneder på svar. Trodde jeg skulle dø. Det var helt forjævlig. Unskyld ordbruken.

Men når de sa at de hadde fjernet alt. Vellykket. Så fikk jeg plutselig hele livet forann meg. Jeg kunne gjøre med livet som jeg selv ville. Få leve ! Og være meg selv og oppleve ting,lære og vokse og få barn. Ikke minst. Jeg vil ha flere barn. Så det er veldig viktig for meg at jeg får menstruasjonen tilbake. Jeg valgte å slutte med p sprøyta fordi jeg vil fungere som normalt ,en sunn frisk kvinne.

Så jeg skal oppdatere bloggen i morgen når jeg får vite noe mer.

Alle bør skjekke seg for celleforandringer , og hpv virus. Også søk på google , menn er bærere av viruset ,kvinner blir smittet. Det er ikke en kjønnsykdom men ett seksuelt overførbar virus. Som er veldig aggressivt og skaper kreft i livmor.

Ta vaksinen ! Det skal jeg. Selv om jeg lever nå i sølibat så er det greit  p ha. Jeg ble virkelig skremt ! Og er enda redd. Selv tre år etter på er ting ikke som normalt igjen. Derav time hos gynekolog.

Nå får jeg legge meg.

Men må har jeg skrevet litt om hvorfor det ikke har vært så mye blogg. Også må jeg fokusere på skole i ukedagene. Så jeg skal forholde meg litt mer til Helge blogging så langt jeg klarer. Jeg trenger bloggen også vet du ! For min egen del.

Jeg har slitt med å få i meg nok mat i det siste.

Fordi det er vanskelig å spise når jeg har en hund som er syk og nesten ikke spiser eller drikker. Skal jeg da sitte p spise god mat mens han ser på ? Stakkar. Frister han også da.

Han får jo ingenting andre dager så hvorfor skal denne dagen være så vanskelig ? Jeg er vant med at han tigger ,og ikke kan gi han noe. Men det er usedvanlig vanskelig når han har så vondt og ikke får i seg nok mat.

Det er til hans beste. Så det for bare gå. Jeg har heldigvis flere vårruller igjen i fryseren. Så jeg har opp innimellom og spiser vårrull med sweet chilli og avakado.

Prøver å leve litt sunnere enn jeg vanligvis ville gjort. Da jeg har fått ny sjangse i livet. Og så ser jeg litt annerledes på livet nå. Helsen min er topp prioritet og hundene mine. Og familien. Jeg skal tilbake til treningssenteret når hunden er seg selv igjen. Det skal bli godt. Jeg går jo 12.000 skritt daglig så det er jo hvertfall noe.

– Har du noen gode velfungerende diett råd ?

For en bedre helse , og vektnedgang ? Trengs sårt. Lagt på meg som sykt. Måtte kaste alle klærne mine vistnok. Nesten ingen passet lengre. 😅🫣

Såv godt alle sammen, og drøm Søtt.

Luv u  all! Klem fra luckyluka. 🌹

Dette er normalitetens stress hormoner som popper frem ! No shame, No blame,just a pimple

Hei alle sammen !  Vaske ,tenke,vaske, fikse, rydde, sove ? Neh.  Just an update. 🌹🥰

Dette ble ett veldig sent innlegg i dag for jeg har hatt en veldig tøff natt , veldig lite søvn og veldig mye stress om dagen. Og en hund som fikk tilbakefall med magen sin igjen. Han er diagnoser med tarmbetennelse , luftrørsprolaps lignende , ikke fult så alvorlig men alikevell gale nok. Og tannkjøtt sykdom. Og nå har jeg funnet hvite prikker i hans avføring så nå har jeg vasket ned hele boligen uten søvn , dynetrekk på kok og alt på kok da hundene sover i samme seng som meg er jeg jo livredd det skal være makk i magen. Så vi skal kjøpe makkekur og ringe dyrlegen i morgen. Men han fikk seg en halv kortison for magen og magesmerter og litt bakterie balanse for magen. Så han kom seg veldig. Men det er bare snakk om tid før det kommer tilbake igjen.

Og i tilegg går husleie kontrakten min ut 19 juni, så jeg har vært veldig stressa for det å finne bolig og slikt som jeg ønsker å bo i over lang tider fremover fordi jeg vil etablere meg på ett sted.

Og så mye planlegging , det føles som jeg planlegger bryllup for noen. Men det er ikke det da ,bare like mye baller i luften på en gang. Og jeg har fått heller /kviser i hele ansiktet. Ikke helt kvisermen stress utslett. Og jeg er møkk sliten og vasker ,skolen begynner i morgen jeg har ikke sovet fordi jeg vil vente til i kveld for så å forhåpentligvis få til og sove og stå opp på en normal tid.

Derfor har jeg ikke fått blogget noe serlig nå i dag. Jeg har veldig mye jeg må ordne klart. Og fikse.

Jeg krysser fingrene og håper at alt skal ordne seg for snille jenter. Men man får desverre ikke levert alt på sølv fat så det er veldig tidkrevende så jeg må bare prioritere rett slik at jeg kommer meg i orden.

Jeg har hatt så  mye  stress at jeg ha stortsett glemt å spise mat hver dag. Så kommer jeg på det i siste lit og spiser meg skikkelig mett og bare en gang til dagen så jeg har kommet helt i ubalanse i hormoner og mage her jeg også.

Stress er verste sort, det tar så mye av en. Men dette er mer eller mindre min egen feil fordi jeg tar på meg så utrolig mye og alt går så sykt inn på meg fordi jeg er slik at jeg MÅ ha kontroll, og ikke gå i uviten og ikke gjøre noe halveis. Og med ubehandlet adhd kan dette for bli veldig smertefullt og tungt å holde på slik som jeg har gjort nå.

Det kommer noe annet innlegg i morgen igjen men akuratt i dag må jeg bare ta å jekke meg helt ned og ta det med ro og spise litt mat og vaske littegranne til imellom slagene. Høres ut så det er så forferdelig mye å vaske. Det er veldig rent her men jeg går igjennom alle mine ting og skuffer og skaper for så å kaste og å gi bort til andre som trenger det. Så da vil jeg vaske imellom slagene der i skapet og slikt ettersom jeg tømmer litt og litt.

Stor opprydning , fordi jeg skal flytte og vil rydde opp i ting før jeg flyttet slik at det bli mindre å flytte på. Hehe.

Og finne leilighet i tilegg er ingen lett sak i dag. De er svin dyre alle sammen nesten.

Jeg ser lavest pris 7000 kroner. Og så går det kanskje to leiligheter på 7000 og 8000 så kommer vi direkte til 12000 og der etter til 18.000 . Hvem ha råd til dette ?! Omg. Ikke jeg hvertfall. Og tiden renner ut. Så jeg får veldig ufin hud av dette her.

Hehe, jaja. Det går som det går. Livet mitt er lagt i Guds hender så vil det vise seg hvor han vil ha meg next da.

Gleder meg til å vise  dere hvor jeg ender opp, og hvordan jeg skal få det. Synd denne kontrakten kun var på ett år fordi jeg trives veldig godt her. Men husverten må ha leiligheten sin igjen , fult forståelig og den er like heil og fin. Og til og med enda bedre ! Fordi jeg er sånt kintrollfreak og OCD som jeg er er alt her kjempe fint !.

Men jeg er virkelig spent , på hvor jeg ender opp. Og når jeg har fått kommet meg i orden blir det sommer og Live blir fantastisk ! Jeg savner varmen så sykt . Vi hadde par dager her med sommer og sol. Lite vind. Men det endret seg i går. Etter at jeg fikk skrubbet verandaen med grønnsåpe og svamp for hånd. Uten slange hehe. Passet veldig bra at det begynte å regne etterpå . Verandaen er superklar for sommeren ! Det ser nydelig ut. Og jeg gleder meg til å sitte i solen å slappe av her. De to siste månedene mine her. Tiden går så alt for fort egentlig.

Jeg håper dere har en super fin mandag. Og siste dag av påsken er her nå !

Ønsker dere alt godt , og del gjerne bloggen min 🌹

Alt ordner seg nok til slutt , for nå. Må jeg jekke ned femten hakk ! Ellers blir jeg kjøttbolle i ansiktet. Av stress.  Hehe mvh Luckyluka. Klem.

Fikk delta i god gammeldags påtenning !( PYRO?) Brann på Karmøy Hehe

Vi fikk inn at det var en brann i går som var ute av kontroll. Dette skulle vi få med oss så vi kjørte og lette etter stedet. Som skulle være på Langåker.

Med det samme så så vi en røyk stige , men det så ut til å være veldig langt borte.

Så var dette jo i skog og merk, så vi kjørte på en sti først. Som førte oss helt på vidde feil veg.

Der fikk vi oss en veldig fin tur og vi fant en veldig skjønn hytte.

Dette var jo en n veldig fin tur , men vi skulle jo også finne brannen. Og jeg tenkte med meg selv at det er godt jeg ikke er fra brannvesenet , det hadde brent ned til grunne før jeg hadde kommet meg frem. Jeg er skikkelig dårlig med veger og vi brukte gps for å se hvor langt stien gikk før vi kjørte neste runde.

Tilbake vegen fant vi en ørn ,

Deretter etter å ha prøvd å tatt bilde av denne ørnen som fløy her rundt så kjørte vi videre.

Og etter en stund kom vi frem til den såkalte ukrontrollerte lyngbrannen.

Og fy søren det var mye brann. Men i det vi går de i møte spør jeg hva som har skjedd.

Og de svarer at jo dette her er jo kontrollert , det er slik de gjorde før i tiden.

Brenner bort alt av lyng. Og de hadde ingen aning om at dette var meldt inn til brannvesenet som ukontrollert. Dette hadde de selv meldt inn om i forkant av det hele til forskjellige instanser.

Og man kan egentlig tenke til seg at det kan være noen som har gått tur , eller sett røyken og ringt inn i panikk og sagt at det brenner.

For før dette så vi brannvesenet kjøre full fart avgårde mot dette stedet. Og på vegen bort var de allerede på veg tilbake. Men etter å ha spurt de om de ikke hadde vært her så fikk vi vite at de har ikke vært innom.

Jeg tenker til meg at de kan ha sett at det var jo denne som var kontrollert og bare snudd igjen ?

Ikke vet jeg, det var jo ikke noe andre steder å finne det kom røyk i fra.

Det var ganske store mengder som var brent her av lyng , og de var nok de eneste på denne tiden som brant lyngbrann kontrollert. De var veldig heldige med været da , men det kunne også gått aldeles galt. Men det var veldig godt å vite at det var kontrollert. Det så ut til at de hadde alt under kontroll, og de var flere menn det og kontrollerte , satte fyr og blåste. Og til og med noen på atv kom kjørende fullfart imot oss.

I det vi skulle til å gå, satte pyroen store mengder brann rett forann oss og vi fikk se hvor fort det spredte seg , alle løp bakover imens røyken og flammene kom mot oss. Og jeg sto fast og tok bilder til bloggen min. Hehe så ser jeg at jeg er den eneste som står der. Og de glemte bensin kanna 🤣🫣🤪 og jeg bare , oj den må du hente den eksploderer det vet du. Hehe ! Det det var litt av en opplevelse jeg  finner brann å være ganske så fasinerende , så frem til at det er kontrollert da.

Og få være med på gammeldags nedbrenning var veldig gøy !  For uten at vi begge luktet god gammeldags grill av å stå midt i flammene å ta bilder 🤪 ps : jeg fjernet meg med bildene der det vises ansikter. Av personvern årsaker. Taushetsplikt.

Legger ved noen bilder :

Vist du liker bloggen min, del gjerne og sleng inn en kommentar om hva du synes om dette innlegget også bildene jeg tok ! Er ikke flammer fasinerende ?

Jeg tenkte på det etterpå når flammene kom imot oss at jeg skulle tatt ett bilde av meg selv der det ser ut som at flammene kommer bak meg og jeg hopper ut av en eksplosjon. Hehe det hadde vært så rått ! Men too late. Uheldigvis. Neste gang ? Hehe

Ha en fortsatt fin påske og god helg. Søndag ! Hjertelig hilsen LuckyLuka.

Du har hørt om blodmåne ? Tenk en blodsol midt på lyse dagen ! For Guds skyld ikke se på den!! Drepende sol og fengsel

Det hele begynner egentlig rett før leggetid .Jeg legger meg , og sover på ryggen.

Plutselig snorker jeg , vinduet står opent fordi jeg sliter med pusten.

Og sp skje det hele , jeg er i fengsel i Agder ,bare at fengselet lå mer sentrert i en by.

Og det var mange rare mennesker der med dårlig psykisk helse ,og noen friske og hundene mine var med også var det mange katter der.

Seriøst , jeg streva så sinnsykt for å holde de jævla kattene borte fra cella mi, hundene kan bli klort og eller verste tilfelle bli blind eller drepe en av kattene.

Så jeg er livredd for hundene , og kattene. Og de kattene er noen luringer , de sniker seg i gangen og slikt. På veg mot cellen. Og cellen min er ikke tett , det er som l bygge en vegg av møbler forp holde noe ute. Helt umulig alltid noe som sklir inn. Eller rettere sagt sniker seg inn.

Og ene dagen våkner jeg og skal ta på meg klærne , min frykt for at kattene skal angripe hundene og vica versa er stor og jeg sliter med søvnen i cella.

Men i det jeg tar klærne mine når jeg våkner så finner jeg en katt som har badlet seg inn i hvert eneste tøy jeg har lagt på gulvet.

Den rosa blusen min, blå singletten. Og den mørke blå jeansen blir tatt til sist. Det lå det en naken katt av alle ting. Skjære julaften jo.

Nei , off. Jeg går videre skal trøtte og skal ut med hundene mine en tur. En kjekk kar ville være med på denne turen . Så vi gikk ett stykke og vi kan se de flotte fjellene bak oss , vi snur oss fordi vi ligger på en måte i en grop mellom fjellene.

Og plutselig så i det jeg ser på ene fjellet bak oss sier det “PANG!” , OG det hørtes ut som skudd eller en basoka som smalt ned noe.

Og der kommer flyet ned, veldig fort. Og eksplosjoner fortsetter.

Og folk skriker : ikke se på solen ! Ikke se på solen ! Det er blodsol.

Gjem dere !

Så vi løper snarest mulig inn i en tunnel for å unngå øyekontakt med solen. Og der gjemmer vi oss en liten stund , og vi ble jo også veldig redde og satt i. Hvorfor skal vi ikke se på solen ? Så vi så jo i av tunnelen, det fyker lava og flammer 🔥 over fjellet og berg og rett ned på jorden vår.

Alle løper , og man kan se hvor snart den flotte byen blir preget av fallene til de her flammene som kommer , solen spytter de ut. Fordi folk ser på solen.

Og jeg er redd , holder inntil denne karen her. Og han gir meg en form for trygghet. Og det begynner p bli ettermiddag, solnedgang, men den er ikke helt der enda. Men for nå , ser vi den ikke så vi løper fort tilbake til fengselet. Vi er kjempe trøtte så vi vil legge oss. Og i det vi kommer oss inn og finner cellen vår , popper søren meg solen frem igjen ! Og begynner å sputte ut . Og hunden , den store han går stadig i vinduet og ser når det er lyserog slikt. Og han kjefter. Og jeg blir så sinna fordi jeg vil jo bare passe på han men han lyer ikke. Så jeg blir fred up, og løper opp å tar og hiver han under dyna. Og legger beina rundt han for at han ikke skal løpe igjen. Vi har satt en seng forann vinduet nå, for l slippe å de sollyset Det var store frykt for at vi ble drept når vi så på solen. At flammene skulle bli sendt direkte til oss i det vi ser i solens øyne.

Nei , dette var skummelt. Så her har jeg et i natt folkens. Mareritt delux.

Jeg vet jeg skulle ordne til en quiz i går , men jeg var helt ødelagt og klokken ble så sent så jeg tenker jeg skal ordne en liten quiz senere i dag.

 jeg skal skrive brev fra fengsel nr. 5.

Jeg våkner da klissvåt , og iskaldt faktisk. Så nå skal jeg gå l ha meg en kopp kaffe , og ta en morgen kaffe på altanen i telle. Jeg måtte bare virkelig fl skrevet dette her ned.

Ps: jeg drømte i søvne , og i drømmen halveis kommer refleksen min : JEG MP SKRIVE INNLEGG! Og jeg tar opp telefonen i marerittlandnog blogger imens jeg har mareritt. Og jeg måtte fjerne 34 linjer med :” mmmhmmmmhmmmmhmmmhmmmmhmm, fordi jeg skrev som sagt i søvne. Hehe !. Da har man gode reflekser. Andre går i søvne mens jeg skriver blogg innlegg. 😅

Også fant jeg en brann i går også , jeg tok mange bilder og tenkte jeg skulle skrive om dette.

men for nå har jeg skevet mitt mareritt delux , jeg bruker aldri å ha mareritt. Men denne tenkte jeg kunne jo blitt en fin novelle 🤣👌🔥

Nå må jeg ha meg kaffe , og røyk. Jeg røyker kun tre maks ganger til dagen. En morgen , ettermiddag og kveld. Noen ganger glemmer jeg en av de. Og kanskje to.

Fordi jeg røyket 20*2 pakker på en halvannen dag, så det var ekstremt mye og jeg fikk problemer med pusten igjen og vondt i brystet. Så jeg var nødt å kutte ned. Men så skjedde det av seg selv egentlig fordi jeg ikke ville røyke når røyken ikke smaker godt lenger. Plutselig. Hehe. Så jeg glemte den ut , og prøvde å ikke røyke selv om jeg kom på at jeg er jo en røyker. Hehe.

Jeg har satt kl 13:00 til morgen røyk(første ), men nå er klokken 14:52 . Jeg er så fast bestemt på at livet mitt skal aldri være avhengig av noe som helst igjen for å fungere. Og jeg føler at det blir lettere og l tette fo hver dag fordi jeg driver med så mye hobby ting , syr klær ,designet klær, maler , vasker , går turer med hundene , lange fine turer , lager god mat , ol. Og da siste dager har jeg glemt litt den røyken. Og det går bedre for hver dag.

Men jeg akter ikke å legge den bort helt , jeg vil gjerne beholde den  i moderate mengder. Men ikke ha så mye at helsa mi blir skikkelig skrukket. Jeg må føle på pusten.

28 plass på topplisten, I AM really feeling it ! Skikkelig takknemlig til dere mine gode trofaste lesere. Og medbloggere. Takk ❤️

Nå poster jeg dette innlegget , si meg hva du syns om marerittet mitt da ? Skummelt ? Hehe. Bruk så mye empati du klarer haha ! Sett deg inn i min situasjon. Jeg elsker dyrene mine , og har netopp fått livet tilbak , vært i fengsel , ol. Shit. Så mye skjer. Og så kommer ett mareritt som tar det hele og setter det på spill. 😅Jeg var skikkelig sint og nervøs når jeg våknet. Heh så jeg ville ikke våkne jeg la meg igjen. Hunden var hvertfall fornøyd han elskeeeeer å ligge å dra seg. Noe som er sjeldent her for vi skal ut på tur 09:30 senest ved fri fra skole , og når skolen er så må vi ut 06:30 hver morgen.

Kan ikke ødelegger rutinene. , Hehe. Men i dag ! Jepp. Men man kjenner også følgene av det. (headache) 😅👌

Ønsker deg en rektig så god påske , og søndag , og helg ! Håper du har det fint ! Takk for du leser min blogg.

Hjertelig hilsen LuckyLuka ! 🌹

 

 

 

 

 

 

 

 

Den skjønne lille dama, i butikken med masse Gull ! Shopping ! Bilder.

 

Og der ble det en rusle tur , med rullebagen min. 

Det er en dag der ingenting er åpent ! Alt er stengt. Kiwi, Rema 1000,alt. Kjøpesenteret også.

Og jeg skal til å begynne på en kjole som bestemor har laget halveis , og fullføre den men så ser jeg til at jeg har ikke tråd i den fargen så jeg skulle gjerne ha vært på en sybutikk.

Så jeg ringer deg til systuen i Åkrehamn. Og skal spør om de har åpent.

Det går en stund , det ringer. Og jeg tenker at neimen har de stengt. Men så plutselig svarer en hyggelig stemme !  Hallo? Ja , hei du har du åpent du i dag ? Jeg mangler tråd.

Og denne gode stemmen svarer tilbake , ja vi har åpent , vi har åpent helt til 19:00 i dag.

Og  så flott da , jamen da kommer jeg sier jeg.

Og vi sier hade , og under to minutt bruker jeg på ta på meg sko og å gå uten for med trallen min.

Dette her var dagens høydepunkt , ville blitt en veldig lang og kjip dag uten.

Fordi nå skal du se hva jeg holder på med , og hva jeg mangler.

Her kan du jo se , jeg har ingen tråd som passer til denne grønn fargen. Og jeg trengte også noen tips til hvordan jeg skulle få arm hullene lukket fint igjen

I tilegg har jeg hatt planer om å kjøpe meg stoff , fordi jeg har veldig mye men ikke så store mengder av hver fordi jeg har sydd og feilet og sydd og feilet så mye. Med så dyrt stoff.

Så jeg tenkte egentlig på dynetrekk , og slik next. Men no need !

I det jeg drar til butikken , så møter jeg henne i døren der sitter hun å syr. Hun gode dama som eier butikken , vel og merke.

Jeg forklarer problemene til henne , og hun hjelper meg skikkelig detaljert. Og hun viser meg hvilke kant jeg bær ha , og hvordan jeg kan lage en usynlig kant av dette tøyet , på kjoler. Og hun finner rett tråd , og hun hjelper meg med stoffet fordi jeg fikk mega tilbud , 56 kr meteren. Når stoff som det koster mer 150-200 kr meteren.

Og jeg kjøpte også en saks , trådsaks , i farge rosa. De har også andre sjokk farger.

Og jeg fikk endelig kjøpt meg slike klemmer , slik at jeg slipper å bruke nåler hele tiden. Jeg sliter med målene fordi jeg klarer ikke å brette to bretter i tøy i tilegg til ø sette nålene  i med bare to  hender. Hehe. Kanten bretter seg opp og da står jeg der og må begynne på nytt. Så dette var skikkelig gøy !.

Legger ved litt bilder bilder :

Her er alt jeg handlet ! Totalt 8 meter med stoff. Og i tilegg mange kjekke små og ingen klemmer 15 stk. Og tråd saksen, og tre gode kvalitets tråder. Og kant til kjolen. Og inner for til kjoler.

Alt for 800 kr ! Det er helt sinnsykt billig ! Og hun ville rett og slett hjelpe meg i gang , og hun sa at om jeg noen gang trenger hjelp , så bare kom ! Jeg skal hjelpe og lære deg vist du trenger !. Og jeg ble så glad ! At jeg  følte at denne Ildsjelen trengte få litt oppmerksomhet på min blogg. !

Så ønsker du å titte innom systuen ? Gå på hjørnet rett ved over vegen for ungdomsskolen i Åkrehamn. ! Mange sier til meg at de ante ikke at det var en sybutikk her en gang. Så ja , stikk innom. Det er rett og slett gull der inne for oss som liker å sy !.

Og den snilleste dama , som sitter der ! Du får altid god hjelp, skreddersydd hjelp , og utstyr og tilbud og råd. Nei hun er helt fantastisk ! Tusen takk fo god hjelp. Takket være henne så kom jeg litt lengre med en kjole !.

Her er ikke så roppene sydd enda på, men det er ett kanskje spørsmål i hodet som sier kanskje , kanskje ikke ? Hva annet. Liksom hehe. Denne kjolen har jeg designet og sydd selv, og den har overlooking søm, og strammet inn i ryggen etter min fasong ,som er en ganske vansklig fasong. Hehe.

Tusen takk for du stikk t innom og leser bloggen min , i dag skal jeg begynne på den grønne kjolen tenkte jeg. Fullføre bestemor sitt verk det blir spennende !

Ønsker dere en rektig så fin lørdag, og liker du delle bloggen ? Klikk på den blå dele knappen og del på grupper og sider og profilen din 😅🤩Takk så mye.

Kommenter gjerne , hva du synes om denne butikken og kjolen min ? Råd tas også imot.

Hjertelig hilsen LuckyLuka ! ❤️