LykkeRus! OjOj! KunstUTstilling Min Første utstilling av mine malerier, + Min historie bak maleriene //Bearbeiding terapi i maleri /PtsdTrauma/ Veldes Malerservice

OK! Seriøst jeg e kjempe lykkelig, og har DEN glad nyheten !

halloen alle skjønne mennesker ! Jeg er i selveste lykkerus fordi jeg har fått min Aller første utstilling av bildene, maleriene mine !

 

Veldes Malerservice var så utrolig snille, at de ville gi meg en vegg med mine malerier til å stille ut i butikken deres ! Jeg er overlykkelig, fordi som dere vet har jeg jo vert rusfri 1.5 år, og denne muligheten her er og føles veldig stor, og det gir meg en veldig sånn, motivasjon da og at jeg har oppnådd noe som dette her føles veldig stort ut for lille meg. 

 

Og jeg fikk også lov å legge ved en mappe med historien bak maleriene mine som jeg valgte å stille ut. De her maleriene er av min nyeste teknikk, jeg fant ut som er “min” ting da. Du vet hvordan folk har sine avtrykk i maleriene sine, ja dette var mitt!

Og jeg er helt overveldet av mange følelser på en gang, lykke, glede, angst, motivasjon, oppnåelse, jeg må også få lov å si at jeg er litt “kry” eller stolt av meg selv også eller? hehe. 

 

Det er helt fantastisk faktisk, å få lov å sitte i dette med mine egne følelser, og mine egne bilder hvor jeg bearbeider min ptsd, angst, adhd, traumer og traumatiske hendelser som jeg har opplevd i rus livet da. Og få lov til å bruke de her tingene , lidelsene til ett verktøy på denne måten , noe så trist og vondt kan brukes til noe så fantastisk godt, og faktisk gjøre noe så fantastisk med meg og føles så godt ut. Jo det er litt av ett paralell det. 

Veldes malerservice , er en flott butikk med både maling til vegg og kunstnere ! Og jeg måtte jo selvfølgelig benytte meg av sjangsen mens jeg var innom å handle utstyr av kvalitet med meg hjem da jeg nesten er helt tom for lerret. Da kjøpte jeg bomull 100% lerreter , de er på tilbud med 25% rabatt, så det ble ganske billig så da kjøpte jeg tre stykker med meg. også fikk jeg ganske billig gode malerbørster også med meg hjem. Slike jeg har vært litt på let etter da fordi den ene som er oppi dette settet bruker jeg somregel når jeg skal lage træt , blomster osv busker med. Det jeg hadde den var for stor med litt dårlig børste på, men denne oppi dette settet her av myke materialer som gir en mer flow i malerstrøket, også klumper den ikke seg, den holder avstanden den skal ha noe som er veldig flott fordi da havner jo malingen der den skal i stedet for der den ikke skal “ utenfor”, busken liksom.  Og de er perfekt til detaljer og det er noe jeg prøver å jobbe mer med nå, desto mer detaljer desto bedre blir bildet også. Så da kjøpte jeg de her da som jeg vet er gode. Og de var ikke dyre heller forskjell til andre butikker jeg handlet børster hos så var de ganske billig og god kvalitet til detaljerikt bilder. Fantastisk jeg er så glad nå! 

Nei jeg er kjempe fornøyd, både med utstillingen, hvor godt jeg ble tatt imot av de som betjener kassen og butikken, og hun som har med ustillingen å gjøre var jo så utrolig koslig og snill dame! 

 

 Jeg kommer til å befinne meg der på butikken innimellom, og tenkte jeg skulle ha en liten sammenkomst der jeg inviterer på kake og kaffe, og forteller litt om maleriene mine. også kan vi se litt på de andre maleriene der også som var så utrolig fine å se på! Fikk en fantastisk god avslappende “hjem” følelse , varm følelse i det jeg gikk inn døren på butikken faktisk. Og det hele føltes veldig naturlig ut, å være der, og henge opp bildene. Fordi jeg ble så godt tatt imot, og meg med min historie bak meg vetdu har litt fort for å bli dømt , men nei. ikke her du! Harlighet så herlig de var der borte, og veldig behjelpelige flotte folk. 

Og jeg ser på kunst utstyret, malingen, og børstene og lerretene at jeg kommer nok til å gå der å handle fremover, for en får liksom den gode kvaliteten til en litt billigere penger enn andre steder ser jeg. Også la jeg veldig merke til spatellene , “spadene” man har til maling  for å male med. De hadde ett godt utvalg av de faktisk, og jeg som har litt lyst å prøve denne teknikken men jeg tør ikke. Hehe, men tenker jeg skal handle meg noen av de, siden der hadde de forskjellige størrelser, metall, og former, og noen lengre enn andre, noen små noen store. Så da får en jo ett ganske godt utvalg faktisk. En god start om du skal begynne å male, da går du dit, fordi der har de gode merker, som bruker mindre maling. Den malingen de har der er slik at du trenger ikke å dra å dra , ta på mer maling for å få den godt ut over. Og da bruker en mindre maling enn den malingen man må hele tiden ta på børsten igjen , for å nå frem til dit man skal male strøket. 

 

Det er fantastisk dette de har fått til da , på veldes malerservice ! De har facebook side der en kan få vist frem bildene sine, og de har tilgjengelig utstilling på selveste butikken. og i tilegg er det mulighet for å selge bildene sine der også, om noen viser interesse for de. 

 

Jeg selv tenker jeg vil gjerne ta vare på orginalene selv, men gjerne kopiere på lerret 5 stk av hvert bilde og selge om det viser seg å være interesse for det da selvfølgelig. Kan også lage plakater ut av bildene om noen ønsker dette også. 

 

Men jeg er ikke så god i å se egen verdi av bildene mine så da må folk bare komme med bud så blir vi enige heller. Hehe. 

 

Tenker jeg ønsker å ta vare på orginalene selv fordi vist jeg skal ha flere utstillinger så er det kjekt om jeg har bilder tilgjengelig. Fordi denne gangen når jeg fikk plass for første gang trodde jeg jo at jeg skulle stille ut ett bilde, men så hadde jeg jo fått en hel vegg så da malte jeg hele helgen for å bli ferdig slik at jeg hadde mer enn ett bilde å henge på veggen. JO jeg hadde jo tre bilder da, to jeg malte i fjor, og så dette som jeg har malt på i par uker nå, og da malte jeg jo to andre bilder over helgen da. 

Har du lyst å møtes på utstillingen over en kaffe og noe søtt? Da kan du gi meg en tommel opp i kommentarfeltet, så ser jeg interessen. Jeg har også innlegg ute på facebook på det. Det hadde jo vert litt gøy å samle kunst nettverket også og pratet om maleriene våre? Og evnt kan jeg invitere mitt nettverk over kaffe og kake en dag denne uken også fortelle litt om mine malerier, historien min kjenner jo mitt folk best til da så jeg orker ikke å fortelle den til mine nermeste som prøver å komme over den historien min å leve videre. hehe Fordi denne historien min påvirket mine nære familie, og venner på en veldig vond måte. 

Det blir det når man havner ut i rusen, og når man kommer tilbake må man liksom plukke sammen de puslebitene som man rev opp fra det hele og  pusle de sammen igjen, vist du skjønner hva jeg mener? Man river jo alt opp når man drar av gårde i rusen. Man sårer alle , og trør på alle, og det er absolutt ingen god følelse, tvert imot. Og det haunted meg for livet det som har skjedd. Men man må jo bare leve med det, og gjøre alt i vår makt for at det aldri skjer igjen. 

 

Også lære å leve med det, man lærer å takle det best mulig for hver gang det kommer opp igjen. 

eg legger ved min historie bak bildene her i blogg innlegget mitt for dere gode trofaste leserne mine til å lese om dere vil. 

Tusen hjertelig takk for at du leser bloggen min, som sagt i alle andre innlegg det betyr hele verden for meg. det at min blogg kan få inspirere, bidra til godhet og hjelpe andre. litt sånn hjelp til selvhjelp, det betyr at alle de erfaringene og vonde Lærdommene jeg fikk, mine folk fikk, ikke var forgjeves. Men at de kan brukes til noe godt i stede for å være en så vond ting i livet, jo det betyr meget mye skal jeg si dere ! Gode mennesker ! Nå skal jeg lage meg middag, og prøve å lande  litt. Jeg er jo helt i taket av denne flotte muligheten her! hehe. 

 

Men velkommen er du til min utstilling, dette er min aller første også, så den er verdt å få med seg! Og med det samme, skjekk ut det skam gode kunst utstyret og de fantastiske prisene på veldes malerservice ! Jeg ble hvertfall utrolig fornøyd ! <3

Her er historien bak mine malerier:

Velkommen Til Noen Av MIne Malerier 🙂

Historien bak: Alle elsker vel en god historie ? spesielt en med en lykkelig slutt !

 

Jeg har en fortid i rus.( Historien)

Jeg møtte mine “venner”, som i feil omgangskrets, begynte å selvmedisinere, og var veldig overvektig, og hadde dårlig selvtillit i tillegg så å ty til rusen var min måte å “slanke” meg på, samtidig som at jeg slet med ledd smerter og skikkelig angst, og det tok verken i mine ledd , ( leddgikt) og angsten, plutselig turte jeg å gå ut igjen. 

Og jeg ble også så godt tatt imot av de her rus vennene mine, at jeg ble værende, men det snudde veldig fort. Og angsten ble til en type “dagen angst”.Frykt for livet, bestandig.

Etter hvert som man er i rus livet, opplever man ekstremt mye vondt, traumatiske ting og hendelser, vold og overgrep som gjør at en til slutt “skruer av”, det kommer til ett punkt hvor du ikke klarer å kjenne på mer, fordi du har fått overbelastning psykisk, som når kneet ditt bli overbelastet så takler det ikke lenger å holde på vekten fordi det ble rett og slett for mye. Men det skjer igjen og igjen, etter at barnevernet lovet meg mor og barn hjem, følte jeg meg trygg under graviditeten fordi jeg var jo blitt rusfri og gjorde som jeg skulle , alt rett. 

Men rett før fødselen, der jeg sitter på kontoret og gledet meg over å få høre: “ Ja du har fått plass, vi skal reise inn da og da, alt er klart for deg nå”, jeg er jo i behandling på dette tidspunket. 

Nei der , etter at jeg slapp opp garden, turte å knytte kontakt med barnet mitt  magen, der knuser de meg. Ikke fordi jeg hadde vold på meg, eller omsorgsvikt, nei. For det var uten skjellig grunn. De sier da at de har kurset fosterhjem i flere månder bak ryggen min. Og at jeg ikke har noe valg enn å signere de papirene, de vil ta og barnet fra meg uansett. 

Og jeg havnet jo inn i en psykisk tilstand som blir senere tid årsaken til alt traumatisk, jeg opplever og går igjennom, meg, mitt sinn og min kropp. 

Opphavet til at jeg ble så syk, er når de tok barnet mitt, som jeg var blitt lovet å få beholde. Hele livet snudd rett opp ned, og med diagnose som “ pretend mode, og dissosiasjon lidelse” som er der du verken kan føle, tenke, vise empati, eller omsorg, og hvertfall da ute av stand til å ta besluttninger for deg selv, ta deg ut av dårlige, farlige situasjoner, si nei blandt annet, og vite hva som er det beste for en selv, Og i hvert fall å snu om livet, styre unna rusen ble ekstremt vanskelig, for en trenger hele seg selv for å klare å gjør dette. Så jeg havnet utfor veldig mye, dårlige situasjoner, vold, og jeg trådte til med vold mot politi, og fikk da på meg dommer, etter dommer. ( Snu arket, baksiden)

 

Og papirene ødelagt for flere tiår frem i tid. Og på den måten blir det ikke noe lettere sak å bli rusfri, leve et normalt liv. Nei , fordi man blir da holdt tilbake for alt man skulle få oppnå, uten de rettighetene, uten rent rulleblad. Ol. 

Jeg kom tilbake til meg selv tilfeldig, på min aller verste rusbruk, Og i det øyeblikket visst jeg hva jeg måtte gjøre, jeg reiste hjem, fra alt og alle jeg var med den dagen, slapp alt jeg hadde i hendene og la meg syk, full i abstinenser, cold turkey, havnet på sykehuset med dødelige kramper som så ut som MS, sank nedover sofaen på ryggen , hendene ristet, hele meg ristet derav ble jeg krypende på rygg. Sykehuset tok abstinensene mine, så da var jeg jo hektet igjen. De måtte det fordi de kunne ikke behandle meg med de krampene. Og de sa at om jeg ikke kom til den dagen hadde jeg vært død neste dag. Og jeg hadde hatt nok av i dødsfall og overdoser oppigjennom så jeg visste jo hva det var. Men jeg så ut igjen og prøve på nytt på tross av at sykehuset frarådet meg på det sterkeste å gjøre dette selv, hektet på 100 tabl til dagen, opiater, amfetamin og hasj. Jo det var ingen lett sak, men Gud var med meg hvert steg, jeg var aldri alene. Og har en fantastisk Mor som driver veldedighet ( En Hjelpende HÅnd Haugaland) Som alltid stiller opp for alle<3 Og i dag er jeg her, går på skole 1.5 år senere, maler, synger, syr og designer klær, har bare 4-5-6 ere på skolen, blogger og har egen youtube kanal hvor jeg lager desserter og mat, tiktok følgere på 1200, er med å driver frivillig organisasjon go bidrar mye der.og bor fantastisk trygt og godt, og får utredninger for adhd og diverse, men jeg kom ut av dette livet med en del helseskader, fysisk og psykisk, og det psykiske prøver jeg å  bearbeide gjennom å male, og her på bildene mine kan du se min PTSD TRAUMA, og Pretend mode diagnose samt som Adhd.

Før var jeg med på å rev ned samfunnet- Nå er jeg stor del av det å bygge det opp og hjelpe samfunnet ! Fantastisk god følelse <3 Du kan lese mer om det på bloggen min <3 ( Se nedenfor )

 

Håper du Liker bildene mine! – Janne B. H . L 

Aka- Luckyluka.blogg.no

Fikk Sponset og jeg Hentet Ved Til Barnefamilier og eldre, til En Hjelpende Hånd Haugaland // Støtt oss,

Hentet ved Til En Hjelpende Hånd Haugaland

Hei og god mandag alle sammen, i denne helgen har jeg endelig fått hentet alt det med ved som vi prøvde å hente før jul da, men plutselig kom det jo akutt snø så når vi sto der og skulle hente veden var det snø opp til knærne våre og han som var så snill og sponset med veden han kom seg heller ei opp selv til huset sitt fra nede ved vegen på grunn av snøen og han hadde firehjulstrekk det hadde ikke vi. Så da måtte vi kjøre hjem igjen.

Jeg sendte en sponsor melding til Sølve Mortveit og vil gjerne takke han , og Jan Åge Brekke for god   og tørr ved “

Heldigvis at han var så snill at han lot veden ligge der til oss helt til nå, OG jeg fikk en henvendelse fra en snill dame som ønsket å hjelpe til å kjøre og bære veden med meg. Siden den måtte bæres enkeltvis inn i bilen, det var snakk om to paller ved , en palle med 30 , 80 litere og en palle med 15, 40 litere på som kom fra en hyggelig som henvendte seg til han vi fikk veden av da og ble sendt videre til oss. Og han satte veden hos Sølve Mortveit som vi fikk ved av. 

 

Han andre heter jan åge brekke, og han og Sølve Mortveit var de som sponsa oss med ved slik at mange mennesker kunne få fyre i ovnen på denne kalde vinters tiden hvor strømmen er så sinnsyk dyr da, ja da er det godt med fyr i peisen. Men selveste veden er også blitt ekstrem dyr, så da er vi ganske heldig som ble sponset med dette og nå har vi levert ut en hel del ved , og mer skal ut i morgen ! 

 

Veden var kjempe fin, brenner godt og skikkelig tørr.  Helt fantastisk flott av de å hjelpe oss å hjelpe andre , vi ønsket å prioritere de som trenger alle mest , men også barnefamilier og eldre  da det vil være litt mer alvorlig om de skulle fryse å bli syke. Enn om unge spreke blir syke. Også ofte kan ikke eldre komme seg så langt for å ordne ting selv. Og vi har prioritert mennesker som sliter med helse utfordringer i tilegg til dårlig råd. Vi håper på å få inn mer ved, men vi har ingen fast sponsor avtale enda. Så ønsker du som bedrift å bli fast sponsor på ved , eller andre nødvendigheter ? Ta kontakt for en hyggelig prat ! Så blir vi enige.

Takk også til Wenche Meland og hennes bror , for den gode hjelpen, de var med meg og bærte alt veden i bilen, og kjørte ! Hadde ikke klart det uten dem❤️Tusen hjertelig takk!

 

Som dere vet driver vi jo veldedighet, en hjelpende hånd haugaland, og vi strekker oss helt inn til odda, etne, ølen ol, fra karmøy og er ganske store blitt. Men det kommer stadig økende forespørsler etter mat og klær, ol fordi prisene stiger så sinnsykt mye.

 

Ikke nok med det så øker renter, og man må prioritere “feil” for å klare oss i dag. Og man setter helsen på vent for å klare å bo, slik skal det ikke være. Man håper jo og ber til gud om at staten skal endre ting nå, før det går skikkelig galt.

 

En Hjelpende Hånd Haugaland hjelper med Nødvendig mat kasser, drikke, sko, klær, også nå ved , og på juletider får vi delt ut en del julemiddag , komplett middag , og gaver til de små. I tillegg til mat varer, og hygiene artikler. 

 

Også har de åpnet lokalet sitt, det er min mor som driver og jeg bidrar der jeg kan.

Lokalet dom de står til selv for å drive, de mottar ikke noe økonomisk støtte til strøm, leie, internett, og bensin dette koster de selv. 

Men du kan bli  grasrot giver igjennom lotto ,norsk Lotto . Søk En hjelpende Hånd Haugaland sp finner du oss.

Men de fikk inn 50.000 fra Sparebanken vest noe som var maks beløp, fordi de ville sponse ungdoms prosjektet der i huset, med gratis lunsj, oppholdsplass trygge omgivelser , trygt ekstra hjem for ungdommen med chille rom, og gaming rom, og spise sal, toalett ol, Der de også lager lunsj, varm mat til ungdommen på onsdagene. Dette kan også være med på å bidra til at kriminalitet, og rus tilfeller blir minimert, i den form at om vi kan redde en ungdom, hindrer vi denne ungdommen i å havne utpå, stopper det den ungdommen også for å gå å gjøre kriminalitet ol. Og det at denne ene ungdommen blir spart, sparer vi også samfunnet for alt en rusmisbruker kan gjøre av skade i fremtiden. Og vi håper joda på å klare å styre ungdommen litt bort i fra feil omgivelser da, også med å gi de ett oppholdssted, ekstra hjem å være i sammen med gode ungdommer. 

Tusen takk igjen , Sparebanken vest ! Dere er helt fantastiske !! 🤩🤩 Vi var tårevåte alle sammen når telefonen kom ! Og er utrolig takknemlige for denne hjelpen, det har løst mye for oss. Men det er også dyrt p drive , spesielt med de kostnadene må på varer mat ol, bensin. Man skulle fått en avtale på bensin, gavekort ,mat ol hygiene artikler , ja det hadde vært noe det.❤️Men det tar tid , og vi må oppsøke støtten selv og sender på mailer og slik. Jeg skriver jo i innlegge mitt  når det er noe vi trenger , eller jeg som privat person ønsker at de skal få hjelp med. Og jeg har håpet og troen på at det vil være til nytte en dag!

Gud velsigner deg, og dine ❤️ Og alle som har bidratt med kjempe god hjelp!

Har du lyst å støtte oss? Ta kontakt med En Hjelpende hånd Haugaland HER 👍 HUSK Å LIKE SIDEN VÅR ❤️🥰 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100081043225069

Vi starter opp med ny basar og det blir salg av lodd, og det tas imot gevinster nå ! Så ønsker du å sponse og få god reklame fra din bedrift ,eller som privat person ? Ta kontakt.

DET har oppstått bil haveri, og organisasjonen trenger nå støtte til en ny bil da de kjører på mat hentinger med ganske mye last og måtte ofte kjøre to ganger , med to bilder .noen ganger tre biler. Den som ble brukt fast er nå ødelagt og dette var privat bilen til daglig leder, og nå trenger de ny bil. Så jeg ber av hele mitt hjerte som privat person og blogger ,  om at det skal komme inn en ny bil slik at det skal bli lettere å få hentet alt maten, og kjørt ut mat til trengende.

Har du en bil bedrift og har en som bare står ? Eller ønsker å sponse  å få varig reklame på bilen , samt igjennom våre sider og min blogg. ? Ta kontakt ! Det vil bli satt utrolig stor takknemlighet til alt støtte !

 

Tusen takk for at netopp du leser bloggen min ! Det betyr veldig mye mer enn du aner faktisk! 

Vil du  følge meg på tiktok? HVor jeg også kjører med live sendinger , søk Luckyluka446

 

Hjertelig hilsen LuckyLuka <3

Legger ut på Nytt Da den viktigste teksten var borte🙀Mitt første svarthvitt maleri//Mitt Følelsesladde bilde ! Betydningen av bildet :

Betydningen Av dette Maleriet // Svart hvitt maleri, mitt aller første faktisk ! 

Nå har jeg skrevet innlegg her flere ganger, fordi det første mitt hadde jo halvparten av teksten forsvunnet når jeg publiserte det. Og det var det viktigste som var forsvunnet også ! Ellers hadde jeg ikke brydd meg men nå sitter jeg jo her da og skriver igjen , nytt innlegg på betydningen av bildet. Og jeg sliter med å finne ordene jeg brukte , det blir liksom ikke bra som det ble sist og sist føltes det rett ut og så har jeg det ikke lenger.

Men jeg prøver på nytt.

Du kjenner den smerten som føles so m knivstikk i magen, grubling,gruing , frustrasjon som også får tankene til å flyte over? Ingen kontroll, selvstyrt alt , og pigggjerde som lager gnagsår i hodet fra den ene siden til den andre, og inn igjenn kroppen og ned mot magen, tar seg en gnagsårtur der, og for så gå opp til hodet igjen, og slik går den? Og du føle du ska ramle rett i bakken, du vil  så  gjerne bare dette ned, men denne indre uroen, makken i kroppen tillate deg ingenting ro, du går att å frem på gulvet, frustrert, sinte, utrolige, traumer som popper opp, hodet som koker fra tå til topp, alle smertene de krible inni alle kanter i kroppen, og det føles som livet du bygde, kjempa så hard for å få leve e helt over, synger på siste verset og du gaspa etter luft, lungene kollapse, og og det trykke på skuldrene, tungt å bære, enda tyngre å forlata, men du klara kje mer, rive i håret, slår deg i hode og du forvente at dette e nå det e slutt. på gleden og alt lykken du følte og har slukt. – Kjenner du deg igjen? Eller er det bare jeg som er sjuk i hodet? Hehe

den følelsen er det jeg prøver å få frem i bildet, jeg har som sagt hatt PTSD annfall, tankekjør, og vert veldig emosjonell og redd de siste dagene,og hadde en akutt time hos psykolog fikk tømt meg litt. og så begynte jeg på maleriet her, og det var akuratt som jeg havnet i en TRanse, i helt annen verden ennn her. IKke tilstde i det hele tatt. Også skulle jeg jo begynne på enda ett ansikt, i dag og jeg visste ikke en gang hvordan jeg hadde fått det til. Og denne teknikken jeg bruker må jeg bli enda bedre på, jeg har aldri brukt denne metoden jeg maler på før, vet ikke hvor den kommer i fra og har aldri hørt om den. Hvordan jeg bruker malerkostene da jeg tenker på selvfølgelig. Og malingen.

Jeg har jo aldri malt svart hvitt bilde før, og noen sier at dette bildet mitt taler mer enn 1000 ord, og det synes jeg er så utrolig fint at folk sier, fordi det er jo det som er meningen med bilde fordi jeg klarer ikke å beskrive denne klaustrofobiske vonde følelsen frem i ord. Og jeg tror jeg har en god plan for dette bildet mitt, jeg visualiserer det hele tiden, prøver nye ting i tankene mine hele tiden, og setter det sammen med andre ting for å se hvordan det går sammen , i tankene da selvfølgelig. Så jeg skal få frem mer dybde i bildet, flere ansikter, og litt mer i bakgrunnen,og få frem flere lysglimt, og litt mer detaljer. Jeg gleder meg over dette bildet.

Er det ikke litt rart hvordan jeg gleder meg over min mørkeste stund, og bruker det til noe fornuftig hehe. Ja det går seg til for alle, og det viser at alt er bare midlertidig. jeg sliter fremdeles veldig fordi for øyeblikket opplever jeg noe som ikke føles så godt ut, men jeg er ikke den eneste, vi er flere om det. Og veldig flinke å støtte hverandre.

 

Ellers har jeg jo tatt hull i nesen på meg selv i dag, også i ørene fordi jeg mottok pakken min i dag med masse piercing utstyr og da måtte jeg jo nesten prøve det ! hehe.

Håper du har hatt en super fin dag i dag, så ønsker jeg deg en kjempe fin natt også!

Legger ved litt bilder her under av maleriet, hvor langt jeg har kommet nå, og piercingene mine, og nye hullene i øret, så bar ebla ned vist du ønsker bilder.

 

Tusen takk for at du leser bloggen min, jeg vet dette ble ett kort innlegg men jeg ble litt sliten av å skrive så mye når jeg måtte gjør alt på nytt igjen ble jeg litt frustrert ja.

Ha en fin fin natt , god klem fra LuckyLuka.

Farget håret/Trust the process//Akutt Psykolog time //Laget Middag til Flere og delt ut ! For en fin helg !

Hei og god mandag alle sammen !

I går farget jeg resten av håret som dere ser på bilde over her ble det svart oppe og rosa i tuppene , ja ikke helt rosa da fordi jeg glemte å væte håret først så jeg fuktet det etter at jeg hadde fargen i å da ble det type lilla/rosa/rødt litt av alt i en farge.

Men jeg skal farge det igjen , under delen av håret men det må bare få slappe av litt nå.

Akutt Psykolog time. 

Som dere fikk med dere før helgen slet jeg veldig med ptsd anfall,noe jeg ikke har hatt siden jeg ble rusfri for 1.5 år siden.

Og jeg ba da om akutt time , så vi har nå vært hos psykologen og tatt min time. Og pratet en del om ptsd , og deretter snakket om adhd. Fordi jeg er jo også mitt i en utredning for adhd.

Og hun sier det at ptsd og adhd gir like symptomer. Så det tar litt lenger tid fordi vi må ekskludere ptsd , for at det ikke er bare det så må vi utelukke det. Da tar det litt lenger tid enn ventet.

I dag har vi pratet om hvordan jeg var som barn, samtale med min mor. Og jeg er ferdig med å gå igjennom alle mine år , fra mitt syn.

Så har jeg tatt wice testen , så det gjenstår bare nå egentlig å få kontakt med en lærer fra barneskolen som kan huske hvordan jeg var. Men det er egentlig ikke ett must. Men det hadde vært greit vistnok. Å fått lærerens syn på meg.

Og jeg trenger virkelig hjelp fordi jeg føler jeg går rundt på amfetamin med rene prøver. Får også bivirkningene av det uten å faktisk gå på amfetamin. Tankekjøret , slitasjen i ledd ,kjeven, smerter , fryser og svette om hverandre. Så sliten også til tider som jeg var når jeg faktisk brukte stoff.

Så det ville vært greit med litt hjelp ja, For det blir veldig slitsomt i lengden å takle meg selv.

Full fart, alltid ute på noe sprell, baker ,maler. Synger , lager desserter, syr, vasker og rydder , går turer , spiser , og for så å gjøre det samme om igjen til jeg detter å dupper av i søvn. Til ledd gjør vondt , til ryggen kvir seg og jeg får vann i beina av å løpe hele dagen slik.

Slitsom ja. Men nå ser vi jo snart lys i enden av tunnelen.

Jeg har det bedre nå! Man må stole på prosessen, også seg selv! 

Jeg sier alltid til meg selv, :” Gud Jeg legger mitt liv i dine hender ! “. Og jeg stolt på det også. So just go with the flow. Da vil alt gå bra.

Det går mye bedre nå etter å ha pratet med psykologen, og jeg har ett par lettere skuldre.

Jeg leste horoskopet mitt å der står det at Saturn har forlatt mitt nærvær nå og at jeg ville merke det godt.

ÅRSHOROSKOP 2023: VANNMANNEN. NÅR SATURN FORLATER TEGNET DITT i mai, vil du føle at en stor vekt blir løftet fra skuldrene dine – men samtidig vil du savne hans konstante tilstedeværelse. De siste tre årene har Saturn hjulpet deg med å bli sterkere, sprekere og mer motstandsdyktig.

Har du sjekket ditt horoskop for å se om Saturn kommer i ditt nærvær nå? Fordi jeg vet at den går ut av mitt for så å gå inn i noen andres.

I mitt tilfelle stemme horoskopet ekstremt med det jeg har vært igjennom det siste.

Jeg har kjempet meg hit jeg er i dag de siste 3 årene , så det er jo ganske sykt hvordan det stemmer for meg. Når jeg leste horoskopet her i går ble jeg litt satt ut.

Rus triggere kommer i ulike forkledninger. 

Jeg hadde kommet meg da ,her på fredag og skulle gå å handle noe mat. Og jeg har jo ikke hatt noe med alkohol å gjøre på mange mange år.

Det er jo rus som er mitt problem ,men som er veldig lite problem av livet mitt for tiden.

Så hadde jeg jo hatt denne tøffe tiden , og russuget stoppet ikke meg en gang da.

Men da på veg til butikken , sier jeg :” ja hadde det ikke vært godt med en smirnoff ice liksom ? Det er fredag.”.

Men det har vært mange mange tusen fredager uten , så jeg forsto liksom ikke hvorfor akuratt nå? Jeg har jo ikke behov så tenkte jeg og sa faktisk høyt :” åja , den luringen der ja!” .

Og det var triggere /luringene i forkledning. Du vet jo aldri hvor de kommer fra, hvem de er ,hvorfor , eller når de kommer , heller ei i hvilken forkledning de kommer i ,mot oss.

Jeg syns det bare det var så morsomt , “ja den luringen jah”, liksom. Det var min metode å håndtere det på.

Det kommer jo alltid noen form for slike idioter i forkledning når vi sliter. Og det er bare oss selv som styrer det.  Kan man se at det er vi selv som sender de luringene mot oss , da blir det mye lettere å takle å gjøre noe med når de kommer.

Det er veldig viktig å skjerme seg selv, for alt det er verdt. Og jeg synes jeg er flink å sette meg selv først , og skjerme meg selv fra alt jeg kjenner på kan være en trigger. Men det er fordi jeg vet hva jeg ikke vil.

Jeg lagde middag til mange mennesker og delte ut middag med flatbrød og bacon til lapskausen til andre som hadde behov. 

Da sto jeg hjemme og kuttet fine terninger av alle slags middag, flotte store poteter  bake poteter, og Selleri,purre,gulrot,løk,rødløk,chilli,bacon,grytekjøtt og pølse, det ble stappfullt . Og så hadde jeg beger jeg hev mat oppi og kjørte ut til andre mennesker også middag til alle rundt meg også.

Nei det har vært en fin helg, og jeg håper dere har også hatt det fint ! Jeg er så takknemlig for at dere leser min blogg ! Tusen hjertelig takk! Jeg hadde ikke klart meg uten bloggen så godt som jeg gjør da. ! 

Og nå har vi vært på mat henting og hentet mat fra bedrifter , som vi skal levere ut i form av mat kasser til mennesker som har behov for litt ekstra hjelp.

Jeg ønsker dere alle en super fin dag, jeg håper jeg får malt litt med akryl i dag , og sydd litt videre på jumpsuiten min jeg holder på å syr som jeg har designet selv. Håper på få lagt ut bilder etterhvert også.

Nå har jeg fått skrevet blogg innlegg, imellom slagene her det er så mange samtaler i dag og lange samtaler. Og på veg i bilen har jeg skrevet innlegg så godt jeg kan. Hehe. Hvem vet kanskje det kommer mer senere.

Aldri glem at du er unik, verdifull, og fortjener lykken på lik linje som alle andre ! ❤️

Ha en fin dag videre !

Mvh Luckyluka 💯❤️

Barneverns saken /oppdatering, Samvær, storytell , Man kan ikke skylde på barndommen alltid !

 

Hei og god ettermiddag til deg !

Jeg har en mening om at jeg ikke bare skal blogge det fine med å være rusfri, men også de negative tidene ! Ellers får en jo ikke helheten frem for noe vi alle vet så er det ikke bare alltid en dans på rosen å være rusfri og frisk.

Jeg hadde møte med barnevernet, og etter på ramlet jeg rett ned i kjelleren fordi jeg hadde ett ptsd anfall under møtet som ikke lignet grisen det kunne ikke passet dårligere faktisk.

Så jeg prata å prata usammenhengende, og setninger tatt ut av kontekst og satt i feil sammenhenger. Ja og de vet jo det at jeg sliter med dette her, så de forstår jo veldig godt.

Og denne nye saksbehandleren virker veldig grei og forståelig på meg og mine utfordringer.

Møtet om økende samvær , etter rusfri papirer og prøver levert. Jeg har jo vert rusfri i snart 1.5 år. Og frisk, men jeg er jo ikke frisk for etterdønningene av livet jeg har levd for det om. Jeg sliter noen ganger veldig med adhd og ptsd, og spesielt i tider hvor jeg føler meg litt presset i ett hjørne, eller ripper opp i dette med barnevernet og omsorgs overtagelsen. Fordi de ødla meg, fremgangsmåten og det at de gikk bak ryggen min og kurset fosterhjem der jeg trodde jeg var trygg fordi jeg skulle jo på mor og barn hjem. Verken vold eller omsorgsvikt på meg så var jeg også rusfri så tenkte jo at dette skulle jo gå bra fordi jeg gjorde alt rett. Men de to idiotiene til saksbehandlere de gikk bak ryggen min, og jeg ventet på mor å barn hjem. Ikke før siste ukene i graviditeten kom de med at de hadde kurset akutt hjem, fosterhjem. Når jeg egentlig ventet på svaret at nå var det klart for mor å barn hjem. Men de satte meg inn i en tilstand, hvor jeg ikke var tilstede på 7 år, og opplevde mye dritt jeg sliter med i dag fordi jeg var så alvorlig syk at jeg ikke klarte ta meg ut av dårlige situasjoner, så skulle jeg heller ei ha vært i live mange ganger. Så derfor har jeg veldig mye sinne og frustrasjon og derfor er dette en trigger for diagnosene mine.

Men jeg ventet på at jeg skulle få se henne en gang i måneden, uten tilsyn.Slik ble det ikke. Jeg får se henne to timer hver 6 uke noe som er veldig lite på tross av at jeg gjør alt rett.å jeg ble veldig skuffa, også med tilsyn i tilegg til at jeg har også med fostermor for det er det min datter ønsker enn så lenge og det synes jeg er helt greit men jeg føler ikke at jeg har behov for tilsyn når fostermor er med. det blir jo dobbelt tilsyn liksom.

Så det var veldig skuffende, men samtidig så sa hun at dette er bare det første halv år og inn i denne fasen hvor vi øker for også å se hvordan datteren min takler det og se til at alt går fint. Går det fint så tar vi bort tilsyn såklart sa hun. Jeg har full forståelse for dette, men jeg ble skuffet.

Også har vi jo møttes flere ganger uten tilsyn, så jeg følte det var litt tilbake steg da.

Men det er hvertfall oftere, og det er det som betyr noe for meg og jentungen at vi får se hverandre oftere, så får jeg bare skrue av tilsynet imellomtiden.

Positive er at siden dette er nytt territorie for meg, så får jeg veileder, og møter med familievern kontoret slik at jeg også får oppfølging, og svar på spørsmål og råd og veiledning om det skulle være noe.

Og jeg har passet mange barn, og alltid vært flink med barn generelt, men jeg føler hele situasjonen med barn i fosterhjem, tilsyn, osv oppfølging er ett stort stressmoment. Og at jeg ikke får ta fult utnytte av samværene , heller ei knytte enda bedre bånd med tilsyn hengende over oss hele tiden.

Så det blir greit med litt hjelp, bare det ikke blir slik at de står der å peker ut alt jeg gjør galt, og eller prøver å finne ting på meg fordi det går så bra nå og kanskje de frykter at jeg skal inn og ta henne hjem via rettsak. Det har jeg hørt om før, men jeg skal velge å ha tillit til denne nye saksbehandleren, det er slettes ikke hennes feil hvordan jeg ble møtt av barnevernstjenesten og de to møkka saks behandlerene som hadde saken min når jeg var gravid.

Nei det skal slettes ikke gå ut over denne saksbehandleren, fordi hun er ett eget individ, og har absolutt ingenting med den saken å gjøre. Og hun virkes ut som hun virkelig vil mitt beste og barnet mitt sitt beste, og det virker ut som hun vil vi skal ha god kontakt. Så der er jeg fornøyd.

Så jeg gir det en sjangse ! Men jeg lar det ikke gå til flere sjangser, den feilen har jeg lært av før. Jeg har også god advokat på standby, og hun jobber ved siden av dette. Og jeg har ingen planer om å gå å ta henne ut av hjemmet hun elsker, og de menneskene hun har vokst opp sammen med. Det er ikke noe en mor gjør mot sitt barn om moren elsker barnet sitt. En mor tar ikke i fra barnet sitt alt hun elsker og kjenner, slettes ikke. Men  advokat er på standby for å sørge for at alt går fint, og at jeg får fremgangen jeg skal ha, og at sammarbeidet er bra.

Og at alt går bra med barnet mitt, det er det viktigste for meg.

Krasjen jeg hadde inneholdt ikke rus, det var psykisk og rent psykisk. Jeg hadde tankekjør , og over tenkte alt og jeg turte ikke å blogge fordi jeg var så full i tankekjør og feil stavelser og feil ordbruk og setninger som ble helt rare når de kom ut og feil kom de ut også. Så da lot jeg være å blogge fordi jeg ikke vil si stygge ting, feil setninger og setninger som blir satt i feil sammenheng. Og det gjør jeg lurt i , så lenge jeg kan sitte slik jeg gjør nå å skrive det rett som det i stedet for masse feil og rot så synes jeg det går fint å blogge. Men før jeg kan fortelle hva det går i uten problemer, rot og feil bruk av ord og feil satt setninger i feil sammenheng ville jeg ikke skrive blogg.

Men nå har det seg slik at det går kjempe fint, jeg har kommet meg opp igjen men krasjen var veldig vanskelig og alt jeg hater var veldig nært meg, som  , negative tanker, negativ holdning, og dårlig attitude og feil tankegang , ja avstanden var alt for nær meg så jeg var veldig redd faktisk.

Fordi jeg er livredd for at alt jeg har fått til i livet skal forsvinne,  og jeg har antageligvis kraftig adhd , er under utredning så det hjelper jo ikke akuratt med mangel på impulskontroll og energi og sinnet.

Men dette er første gang jeg merker noe til akuratt dette. Det går fint jeg må bare styre unna triggerene som jeg har gjort veldig bra i 1.5 år.

Men det er noe annet når jeg er rundt barnet mitt ,selv om dette er første gang jeg har fått slik krasj så heftig på hele de 1.5 året som frisk /rusfri , så er jeg helt rolig når jeg er med barnet mitt, det er som hele presset i hodet synker ned på normalt nivå, og skuldrene senker seg ned, og garden slipper opp. Det føles som “hjem”, når jeg er med datteren min.

Så derfor hjelper det veldig desto mer jeg får se henne, og hun løfter meg sinnsykt opp da, og øker motivasjonen min for å fortsette. Hun er høyt elsket av meg, og det beste jeg noengang har fått til, og laget ! Hun er mitt lille mirakel, det fineste jeg noen gang har hatt ! <3

Og det skal bli så fint å kunne tilbringe mer tid med henne, og endelig få føle meg mer som en ekte mor, noe denne saks behandleren her faktisk ønsket å gjøre noe med ! Fordi jeg fortalte at jeg ikke har følt meg serlig til mor, for jeg har bare sett henne 3-4 ganger i året, to timer per gang. Så det har liksom ikke gjort noe fremgang fordi man måtte begynne på ny hver gang vi møttes.

Og på grunn av dette ville saksbehandleren at jeg skulle lære meg å også være strengere, si mer nei, og sette litt begrensninger, fordi en mor er ikke bare den snille hehe. Jeg vet jo det da, og jeg er veldig flink til å sette grenser både for meg selv og andre barn jeg har passet. Ellers hadde jeg ikke vært her i dag og skrevet blogg så fint som jeg gjør i dag.

Men det er litt annerledes fordi jeg på en måte unskylder meg, trøster meg selv med å ville gi henne hele værden, og jeg stilte opp der jeg hadde mulighet til å stille opp, i smutt hullene, som å sørge for klær, leker, ol at hun ikke bare har det hun trenger med mer enn det hun trenger ! Fordi jeg ikke fikk stille opp på andre måter. Det er en veldig vanlig måte for familie å stille opp på om de ikke får lov av systemet å stille opp på andre måter.

Man skal jo få lov til å skjemme bort barnet sitt litt, når man bare har sett det 3-4 ganger i året liksom.

Men selv om alle barn hos oss har fått  mange gaver, så er de jo alikevell ekstremt takknemlige av seg for hver en minste ting.

Jeg har jo alltid vært slik at jeg vil gi de hele værden, og det er ofte slik vi gjør med de vi elsker av hele våres hjerter.

Men det er jo ikke det at vi gir gaver i form av kjærlighet, og erstatter det med ekte kjærlighet, nope, slettes ikke !  vi elsker like høyt og mye mer ! Og vi viser stor omsorg for de rundt oss,

Også er jeg oppvokst med utrolig mye kjærlighet og god omsorg.  Kvalitetstid har vi også hatt veldig mye av, ingen mangler der nei, helst for mye til tider hehe! Nei har hatt det veldig fint slik, vi har vert heldig og har fått i både pose å sekk med både omsorg, kjærlighet, oppmerksomhet, god oppdragelse, rammer, regler, rutiner ol,

klarte det helt på egenhånd, å  havne ut i rusen så var det ikke fordi jeg ikke hadde det bra hjemme, fordi jeg har alltid hatt alt jeg har trengt og mer, og en fantastisk mor som har gjort en utmerket jobb, som også har  sluppet alt i hendene for meg ,og stilt opp mer enn noen andre mødre jeg kjenner.

Men det er  derimot fordi jeg var nysgjerrig, og havnet utfor feil omgangskrets, men det folk misforstår er jo at de leser i en bok der det står at barndommen er ofte skyld i rus ,men mine real erfaringer , de sier at det har absolutt ingenting med barndommen min å gjøre hvorfor jeg ramlet utpå.

Fordi jeg er 100% ærlig med meg selv kanskje? Tar på meg mitt eget ansvar for mine egne handlinger også. Fordi JEG valgte faktisk å begynne å ruse meg, helt innenforstått og med intensjon om å begynne også.. Og jeg var jo 17 år ble 18, når jeg begynte på narkotiske stoffer, så jeg var jo moden nok til å forstå hva dette var da når jeg begynte.

Jeg har hatt det godt, og har hatt alt jeg har trengt og mer enn det, ble også skjermet utmerket for “voksen problemer ” som jeg kaller det.

Jeg tenker ofte på de tidene vi var små, og jeg savner de ! Så veldig, taco kvelder, pizza, komle vi spiste hos mormor, og ribbe middagene når vi samlet oss hos mormor og spiste med hele familien / slekten. Masse fiske middager ! Elsker fisk! 🤩

Vi samlet oss, og har alltid hatt ett kjempe godt nettverk rundt oss, familien var stor, og har alltid støttet hverandre.  Og vi har alltid hatt feriested, i vikedal. Husvogn / tidligere hadde vi camping vogn, og dette har brakt så mange fine minner hos meg. Dette er minner jeg har levd lenge på. Og vi badet, kjørte båt, fisket krabbe, og fisket i elven med far far. Og vi spiste påskegodt inne, alt var gult i pynt, duk med harer på , hare pynt på veggene, hyllene.Og store påske egg med masse godt oppi da.  Og så hadde vi svære kasser med lego som vi bygget da når det regnet  og det var for surt til å være ute.

Og vi tegnet , og fargelegger mye også.

Men frokosten var alltid kjempe god der inne ! Våknet til fulgene kvittre, og man kunne høre sjøen slo med bølgene.

Også hadde jeg mange gode veninner der som også  hadde camping vogn der, og vi syklet ned bakken og jeg uten hender  så knakk jeg armen tre plasser !Hehe, og på legekontoret fikk jeg gips, og han sa til meg at nå var jeg like sterk som supermann så jeg klatret jo i ett treet jeg fant og hang meg etter denne armen, gipsen. Og sa at jeg er supermann, jeg skulle teste hvor sterk denne gipsen var jeg da såklar. Hehe.  !

Ja vår generasjon,  dette er de gode gamle tidene når barna faktisk var ute å lekte hele dagen med absolutt alt de fant, kreativiteten var det ikke mangel på. Vi hadde ikke den teknologien og dårlige uvanene som barna har i dag med å sitte inne å spille hele dagen. Nei vi ville alltid være ute å leke, og vi fant på leker som sykkel politi, da delte vi opp nabolaget i tyver , og politier. Så da var tyvene ute og gjemte seg, menst sykkel politiet lette etter tyvene. Ironisk nok, var jeg en av de “tyvene” i denne leken ikke fordi jeg likte det spesifikk men jeg likte p kunne gå å gjemme meg med venninnene mine og leke med noe. Nye spagethy dukker som vi kjøpte oss, imenst  vi var de kriminelle som sykkel politiet skulle finne hehe ! Det er litt morsomt å tenke på da! Og at jeg faktisk har vært i slike situasjone som voksen i ettertid på virkelig liksom.

 

De sier du kan spor din fremtid i halloween kostyme du brukte som barn også. Jeg var heks ish, gother, hva var du ? Stemmer det med hvem du endte opp som og hvor du endte opp i fremtiden ? som i( nåtid)

Vi fant på mange kjekke og morsomme leker faktisk, og vi var veldig flinke slik. Og vi hadde til og med kattungene med oss ut i barnevogn, ehm, ja hvertfall jeg. hehe. Og mamma katten fulgte etter ved siden av , vi gikk tur.

Nå har jo barna ikke lov å klatre i trer en gang, de kan dette ned og få blå merker. Lol. Helt tragisk det har blitt. Alle sitter inne og leker, og vist ett barn i dag kommer med blåmerker i barnehagen fordi de har klatret i tre, ja da blir det bekymringsfult !

Hehe, jeg finner det å være alt for tragisk faktisk, man må jo skjekke opp i det før man tar en slik beslutning om hva som faktisk har skjedd.

Vi rullet på rulleskøyter, sto på skateboard, syklet, sto på skøyter, hoppet hoppetau, tegnet med kritt i gaten, og hoppet paradis, klatret i klatrestativene, og vi var inne og så film og koset oss om været var alt fir gale, men vi var stortsett ute selv om det regnet liksom. Det er noe helt andre tiden nå i dag, 2023 er jo også her. Så man kan ikke egentlig sammenligne før med nå, for før var helt annerledes enn nåtiden. Og barna er en helt annen generasjon enn våres.  Nå savner jeg virkelig de tidene jeg var barn da, seriøst, det var så kjekt, og jeg hadde alltid noen å være med, vi lekte med dukker, og barbie , og vi gikk i stall. Jeg holdt på med hest siden jeg var liten. satt på hesteryggen når jeg var 1 år, fordi dadden min tok meg med, godt beskyttet og passet på såklart.

Og helt siden har jeg elsket hest. Og når jeg ble gammel nok, 8 år så begynte jeg på ridekurser, og stelte med hester og var hestepassere, så fikk jeg min egen fjording noen år etterpå da, og deretter en til fjording, og så har jeg hatt noen hester oppigjennom etter det. kaldblods, døl, varmblods, ol.

Jeg har egentlig hatt det kjempe fint ! Så rusen min kan slettes ikke skyldes på barndommen nei, som dere selv leser. Det er ikke mange som har en så fin barndom som meg, jeg føler meg heldig ! Og jeg har fremdeles god kontakt med barndomsveninna mi den dag i dag. Hun har liksom alltid vært der for meg, uansett hvordan det gikk med meg.

Jeg mener også, om de ikke kan være der for deg når du trenger de aller mest, ja da er de ikke venner heller. Så jeg er kun i kontakt den dag i dag med de som var der for meg selv i mine vanskeligste tider. OM det var på chat, telefon eller generelt være der for meg på avstand, så var de hvertfall der.  De som ikke stilte opp, som bare ghosta meg, de har jeg ikke kontakt med i dag. Og det mener jeg er ganske rimlig av meg.

jeg skjønner at folk må skjerme seg selv,men det går ann å være der igjennom melding og spør hvordan det går i ny og ned.

Og foresten ! det første jeg møtte på skolen etter en drit tøff tid det var læreren min som gav meg en klem. og jeg brøt nesten sammen fordi jeg lever uten nærkontakt. Og jeg var på briste punktet. men fordi jeg ikke klarer å gråte forann mennesker så klarte jeg å holde det inne. Men det var close! Jeg takler ikke sympati, jeg er livredd for at jeg skal bryte sammen og det kan jeg ikke nå. Selv om det er sunt å slippe det ut så burde jeg lære meg dette men ikke akuratt nå.

Men deretter blir jeg møtt av ekstra læreren også med masse omsorg, og han prøvde få meg til å smile og le, og møtt av en fantastisk klasse som også prøver å løfte meg opp. og til vi kom til halve dagen så var smilet på sitt sted igjen. Men når jeg kom hjem slet jeg igjen. Hadde jeg ikke møtt på skolen så hadde jeg nok ikke vært oppe igjen enda heller. Den skolen, menneskene på skolen er helt fantastiske. og godeste mamma som hadde meg i telefonen under de tidene hele tiden også ved behov. Nei jeg er omgitt av fantastiske folk! Også min barndomsveninne som pratet med meg om alle mine tankekjør, og gav meg råd. Tusen takk alle sammen !

I dag har jeg hatt en kjempe fin dag på skolen, vi har pyntet og laget kake ! Og dette kunne jo ikke passet bedre for meg, fordi jeg har aldri laget sukker bunn før, så jeg fikk nå i dag lære meg alt dette. og jobbe med sjokolade. Og marsipan lokk har jeg jo lagt på flere ganger,men i dag klarte jeg å kjevle den litt tynnere på den ene siden så den revnet litt. Men denne kaken var veldig god med eple og sitrus smak ! Fantastisk !

Har hatt en utrolig fin dag på skolen, og satser på å få en utrolig fin helg. Jeg er kommet meg noenlunde tilbake igjen til mitt selv. Og satser på det går rette vegen. Man må bare holde ut , så går alt over. Alt er bare midlertidig! Og jeg tvang meg utpå skolen i går , jeg visste at om jeg holdt meg inne bare ville det gå aldeles galt. Få på motet, tving deg ut. Å være rundt gode mennesker er det beste man kan gjøre når man Ikke har det bra.  Hadde ikke klart meg uten mamma, barndomsveninnen min, lærerne mine og klassen min den dagen.

Marsipan kaken min fra skolen i dag gikk rimelig kjapt opp faktisk. Den forsvant med en gang jo! Så nå skal jeg faktisk lage meg en her hjemme også ! Hehe

legger ved bilde her:

Nå er det igang, jeg får møte med familievern kontoret, samværene er oftere, og neste gang nå skal vi på ridesenteret og låne ponni, som vi skal kose med og stelle. Det blir bra !

Gleder meg skikkelig. Også skal barneverns behandleren være med , for å se  litt på hva jeg og datteren min trenger i fremtiden, av veiledning ol. oppfølging og hva jeg må bli flinkere til og slikt.

Det er ganske fin å også få skrevet dette ned på papir, jeg har så mye papirer om saken min , epikriser fra graviditeten, og behandlingsplassen jeg var på og prøve svarene for rusmidler under graviditeten ol liggende at det er greit å få det ned på noe annet enn papir, hehe!

Jeg tar vare på alt slik, fordi jeg har blitt lurt en gang av barnevernet, jeg lar det ikke skje igjen. Det er kun for min sikkerhet jeg har det slik.Men nå ser det ut til å gå veldig bra fremover, så frem til det kommer straks ny fremgang igjen kjapt så blir jeg fornøyd. Straks vi ser at det går bra forventer jeg at det oppheves tilsyn, og at neste halvår blir mer økende samvær.For dette er lovet, også Fordi jeg gjør alt rett, og har ikke omsorgsvikt på meg og har fine prøver i 1,5 år. Så vi får se, kjempe flink saksbehandler hvertfall som tar hensyn til datteren min sine ønsker, og følelser og tanker. <3 Hun er alt for meg , og jeg skal sørge for at hun har ett hjem hos meg også, og at hun kan komme hjem til sin biologisk mor når hun selv ønsker. Det er mitt mål, å gjøre alt jeg kan for hennes beste og gi åpne armer her , sørge for stabilt og trygt hjem her også.

Jeg ønsker dere en kjempe fin dag videre, så kjekt at du leser bloggen min virkelig ! Det betyr utrolig mye for meg!

Mvh Luckyluka.

Selvlært Designer ! Aldri sydd før. Hacks/råd undertrådsproblemer /Hundens sykdom blir til syk eier.

Jeg er under selvlært designer, symaskin hacks jeg lærte undervegs nedenfor her: 

Først når jeg fikk en symaskin, trodde jeg at den var ødelagt faktisk fordi undertråden lagde bare tull og knuter ! Så jeg satt 18 timer til dagen, fikk ikke sove for å prøve å ordne dette, jeg så 100 Youtube videoer før jeg lærte hva jeg skulle gjøre, men da hadde jeg allerede bestilt meg en dyrere symaskin fordi jeg trodde jo den andre var ødelagt og jeg med adhd ble jeg helt utslitt av alt det fokuset på en liten nål, med ett lite lys, nakke smerter og diverse migrene annfall fulgte med. Også spenninger i kjeven , og ryggen.

Når jeg fikk den nye maskinen i posten, ja da fant jeg en youtuber som lærte meg nøyaktig å fikse dette her. Hun var kjempe flink, og hun sa at det kunne være så enkelt som at man ikke holdt i trådene ved første sting man syr. Harlighet så sur jeg ble ‘! Men alikevell så happy, også lærte hun at det var også ofte flere ting som gjorde at dette skjedde, som at spolene til under og overtråd måtte høre til maskinen, og tråden måtte være utover og inn på begge , de måtte være helt likt tredd fra samme sider, mot klokken skulle den gå.

Slik begynte mine første dager med sytreningen.

Så har du samme problemet? Skjekk ut de tipsene mine her som jeg fant selv ut på youtube. Det løser seg alt tilslutt. Også lærte jeg at ofte var det ulike årsaker til at dette skjedde, noe personen selv gjorde feil som ikke var linket til maskinens feil. Som denne med at vi måtte holde i trådene fra første sting vi syr. Også må vi aldri stoppe , eller holde fast tøyet for da knekker nålen da den syr masse på samme sted siden tøyet og trådene er på samme sted. Jeg har knekt mine nåler, måtte bestille nye. Hehe.

Jeg gikk og kjøpte meg stoff på stoff butikken i haugesund, og i mitt tilfelle som tidligere rusmisbruker hvor jeg sa til læreren min på en tilrettelagt skole for rus og psykiske utfordringer: ” Jeg skal til byen og handle meg stoff”, ja , det hørtes jo ikke så bra ut ! Hehe, jeg hørte etterpå hvordan den kunne tolkes.

Men jeg mente tøy, sa jeg. hehe. Det heter jo stoff. Også rart hvordan vi som har brukt stoff, nåler osv i rus sammenhengen kaller det for nål og tråd, sy utstyr. stoff osv. Hehe og her er jeg i dag og syr med faktisk nål og tråd uten å stikke meg selv. hehe Ironisk.

Stoffet jeg kjøpte, hadde noe av seg tilbud, 100 kroner per meter, og den jeg syr heldress av i type dress stoff, det kostet 190 kr meteren. Bomull syr jeg med nå fordi det skulle være det letteste å begynne med. Ja apropos nål, undertråd, feil spenning osv. Jeg lærte at det ofte  ikke var spennings feil, i tråden man må helst ikke røre spenningsinstillingene på en elektrisk maskin, med knapper, fordi de er ikke lette på få tilbake til normalt igjen. Man må prøve ut de overnevnte før man begynne rå rote med innstillingene på maskinen. Se til at det også f.esk ikke har med hvilke stoff vi prøve syr på. Jeg hadde noe leftovers fra ett strech laken og sydde på, da rotet tråden, fordi det har også med hvilken nål vi bruker å gjøre. Noen nåler, er for f.esk tykkere stoff. Og denne med strech var veldig tynt stoff. Så tips: Prøv å sy på stivere stoff, som bomull før du justerer noe som helst. For da ser du om det er deg eller maskinen som er årsaken.

Nei så deretter begynte jeg bare å prøve sy en kjole med ett lag for å teste ut forskjellige mønster og funksjoner på maskinen. Også ble den seende ut slik :

Nå har jeg handlet mer stoff, og glidelåser, og knappe systemer ol. Og fått en Skredder dukke av Godeste A… Og S… Jeg nevner aldri navn i bloggen, gulden regel. Men de som det gjelder kjenner seg igjen her nå. Og jeg vil si TUSEN HJERTELIG TAKK ! Det ble så mye kjekkere nå med en dukke å legge klærne på.

Etter sydd kjolen, prøvde jeg meg på hel dressen min. Følte meg klar liksom.Men problemer her var at jeg hadde jo ikke lært meg hvordan å lage Darts, og mønster på papir enda. Og da ble den ene armhullet større enn det andre.

BRA ELLERS, men ikke godt nok, det skal være rett ! Og så da begynte jeg i går med å se youtube videoer om å tegne opp egne mønster, og lite visste jeg om at vi måtte bruke regning for å tegne ett fordømt papir med t sjorte på ! i Min størrelse med mine mål. hehe . Javel tenkte jeg, engelsken slet jeg litt med i de videoene, men tilslutt endte jeg opp med mønster. Jeg kjøpte plakater faktisk, tykke for da kan jeg bruke de om igjen, bare tegne de over på stoffet og klippe de dobbelt opp, men de må også være festet med nåler slik at tøyet ikke flytter på seg. Men i verste fall kan man rette på de igjen selvfølgelig. Også må man alltid ha 1-2 cm ekstra lengde på kantene, noe å jobbe med vist noe skulle gå skeis, i tilegg til sy kanten. Jeg liker å ta av 2 cm kant, Til 3 cm, kant. Avhengig av hva det er jeg skal lage, siden jeg er nybegynner er det greit å ha noe stoff å gå på i tilegg til sy kanten. Det skal glidelås på men kan ikke sette noe på før jeg har laget buksen som skal henge fast. 😅

Her er mine mønster, skredder målt for min kropp.

Jeg prøvde på denne måten også , med tynnere papir. Men det rullet seg fordi det har vært på rull, så da fant jeg de tykkeste plakatene jeg fant og kjøpte de. Og tegner mønster på de. Ja litt dyrere igjen, men de holder flere ganger. 😅

Så nå gleder jeg meg til å prøve ut de mønsterpapirene mine, dart laget jeg ikke ut avd et fordi jeg forsto ikke helt opplegge med det enda, men det kommer det også.

Jeg har lært meg å sy overlook med vanlig symaskin, men jeg fant det litt vanskelig med min symaskin, på grunn av nålene som knekker og den drar ikke helt skikkelig fordi når en nål for nedi spolen ene gangen knakk en bit ut av der. Finner ikke ut hva den biten hørte til. Men regner med at det har noe med det å dra tøyet bedre videre ettersom den syr. Den går fint enda, men det er min feil fordi jeg ikke visste alt det som jeg vet nå. Derfor invistere man ikke i dyre symaskiner før man kan, og har lært det basic skills, for å sy. hehe. Men det gikk jo bra, den funker fint enda.

Her er Overdelen til hel dressen jeg har sydd, med litt forskjellige mellomrom under armene enste. De er like store, det er ikke det, men jeg har sydd bak delen litt skjevt på i forhold til at den skulle 4-5  cm litt mer til venstre på resten av rygg delen. Den er del topp i 4 deler som jeg har sydd på. Fin rygg på den syns jeg, fin bryst del, og fin nedre rygg, og det som går rundt magen og brystene. Sydd med kvalitet, to lags, og brettet tøyet innover slik at ingenting syntes på den ene delen. Men det ble for mye stress så jeg gjorde ikke det på de andre delene, men de er også sydd med rett veg da id et minste, alle delene, sømmene er på innsiden av tøyet selvfølgelig. Men jeg kunne ikke brette de to lagene innover og sy de som vi gjør med pute trekkene, fordi det ble for mye arbeid.

Sømmene holder godt, og de er sikret godt, noe små knute i ene siden eneste som jeg ikke turte å rive opp fordi ene gangen jeg rev opp slikt så ble det hull i tøyet. De sitter veldig godt sømmene, på denne symaskinen.

Syk hund, sliter på min psyke som blir til fysiske helse problemer. Vondt når babyene vår er syke <3

Som dere alle vet har jeg hatt en syk hund, i flere måneder. Så det har vært lite blogging fordi han ha rhatt noe tilbakefall igjen, og fikk smertestillende, som hjalp. Men nå jhar vi vert hos dyrlegen igjen for evnt behandling, og diagnoser. Og det han har er noe greier med mage, tarm og luftrøret som lukker seg,  betennelse i tarmene, og luftrøret. Nå går han på kortison behandling, nedtrapping. Fikk først en sprøyte med kortision hos dyrlegen, reagert fint på den. Deretter skal han ha 1 tabelett en gang til dagen i tre dager.Han er på andre dag i dag. Deretter en halv tabl hver dag i 14 dager, så en halv tabl annen hver dag i 14 dager. Jeg har laget tabell med rutinene , medisinene, og dosering på som jeg signerer og dokumenterer på. Med bedrings notater på.:

Så har han en tabell jeg laget for sporing av tilbakefall, symptom dokumentering.

 

Og en tabell for hva han får i seg , av mat og snop.

Og dette for å holde god kontroll på sykdom, og medisinering, og hva han får i seg, til og med hvordan avføringen ser ut mtp at han har tidligere før behandlingene våres vert veldig løs i magen, med oppkast, diare og smerter. Og hostet.

Nå har han gått p flere tgyper behnalding, og smertestillende, og vi har hatt mat veninning, tilvenning av tørrfor hunde mat fordi han fikk bare kylling og ris når han var dårlig. Vi prøvde jo i første omgang med diett, og zoolac men uten hell. Og før dette levde han på wom, kylling og pølse. Fordi han sultet ved siden av tørrfor, våttfor hunde mat. Og jeg tror at dette har forverret sykdom som har vært der i genet fra før av. Men hunder skal ikke ha menneske mat ! Det er fyfy! Også alt snop de selger i dyrebutikker, og dagligvare butikker dette kastet jeg for jeg leste bak på alle pakkene, på den ene sto det at en hund på 2. kg skulle bare ha en til dagen. Og når de begynner å dosere hvor mye de skal ha til dagen og at de ikke må få mer enn 1 stk til dagen. Ja nei da er det ikke bra for dyrene , sier seg selv. Alltid les bajk på godteposene ! Ingredienser jeg ofte ser etter er glyserol ,glykose. ol. Det er noe de ikke skal ha. Også vet man f.eks at dyr ikke skal ha druer, det er giftig. Og da kan man se etter om det e rnoe dyr ikke skal ha i det snopet. Nå handler jeg bare på dyrelege besøk, kastet alt av snop han hadde flere svære hyller med snop vi har kastet. Også er han kun på spesialfor nå,  bytett tre ganger før vi fant noe som passer hans mage. Når de får en sykdom, da vil de plutselig ikke lenger tåle noe av det de vabnligvis har tålt. så husk om hunden din plutselig blir dårlig av noe han alltid har tålt, gå til dyrlegen det kan være underliggende sykdom som gjør det.  Det samme går for mat de har spist i alle år, vist  de plutselig reagerer på det. Kom dere til dyrlegen og ta utredninger for mage /tarm.

Vi har spesialfor, vitamin pulver, omega 3, null snop, null smake bit av vår egen mat, tilvenning over flere månder for å få han til å spise vanlig hundemat. Og det er en fryd nå som han spiser vanlig tørrfor, spesial for men tørr for er det alikevell. Noe han sultet seg ved siden av i begynnelsen. Og i alle år.

Vi Sørger for å ikke stresse han opp, magen hans, og vi har måttet kjøpe nye skåler som er høyere oppe slik at han ikke blokkerer luftrøret, og hoster, også går vi hele tiden på tær. tør ikke helt slippe opp garden, fordi når vi gjør det får han plutselig tilbakefall igjen. Så min garde , skuldre er oppe hele tiden og skaper mye smerter i nakke, rygg + migrene annfall hos meg, i tilegg til at jeg syr da når jeg får sjangs til det så har jeg ofte veldig veldig vondt, og mye ubehag selv. Og en dårlig helse hos meg også fra før av jeg tar meg av. Og skole, ofte at jeg ikke kan gå noen sted vist han har tilbakefall, og da går det ut over skolen. Fordi han er så avhengig av meg at jeg kan ikke gå da blir han enda sykere, og mageproblemene øker pga nervøs mage. Seperasjonsangst delux når han har vondt,noe som er forståelig. Og det er der jeg tror seperasjonsangsten hans kommer fra også. At han har hatt vondt lenger enn jeg ante, uten å gi beskjed , eller kanskje det var hans måte å gi beskjed på, helt til det gjorde så vondt at han ikke visste hvor han skulle gjøre avs eg, da så jeg det klart og tydelig og jeg full i panikk og angst for følte meg så hjelpesløs, og ringte rundt til dyrleger, og ordnet med besøk, medisiner ol. Det er skremmende vondt når dyrene ikke har det bra.

Så søker din hund ekstra oppmerksomhet ? kroppsvarme? kos? Omsorg? Ta og se nøye ett par ganger til på hunden din den dagen, følg litt med, kjenn litt rundt på kroppen, trykk litt og se etter reaksjoner for å se om hunden kan ha vondt. Og vist den gir en reaksjon, ta hunden øyeblikkelig til dyrlegen for å skjekke opp i  det. Det er så mye lettere å gjøre noe med om det blir sett og tatt tak i med en gang.

Heldigvis lys i enden av tunellen her:

Flinke dyrleger vi har her, de har virkelig hjulpet oss, og jeg hadde aldri klart meg uten snilleste dyrlegen vi har. Og hun vi fikk sist også fordi den vanlige var opptatt.

Nei, nå er han bedre, og kortison tar seg av betennelse og smerte samtidig. Så håper vi da at etter denne opp/–> nedtrappingen at han blir frisk igjen. Men vi kommer fremdeles aldri til å gi han  noe annet enn det spesial foret fordi jeg har fått en støkk for livet ! Og jeg kommer nok ikke til å bytte uansett hva som skjer, jeg vil heller play it safe. Dyrt ja men safe er det. ! Og så lenge ting går bra, han er trygg og bedre så kan vi leve, og få gjort det som vi skulle ha fått gjort og leve igjen.  Og jeg kommer heller aldri til å kjøpe godteri på dagligvare butikker igjen, eller dyrebutikker, kun dyrlege godter, men for øyeblikket så får han ingenting ! Ikke før han er frisk, og dyrlegen sier det er greit, og friskmelder han.

Får kun 1/15 del av e dental stick vi kjøper hos dyrlegen for å få i han medisinen sin, slik at vi slipper å slosst i flere timer noe som også vil gjøre magen enda vondere. Stress. nervøs oppkavet mage kan gi “mage sår”, økt betennelse ol. Nervøs mage er ikke godt det heller, hvertfall ikke oppå sykdom! Nei. vi kjører dette løpet slik med minst mulig stress, trør forsiktig rundt han og no sudden moves ! Hehe.

Men dette er da årsaken til at jeg har blogget lite nå i det siste, jeg kan ikke gå fra hunden i den tilstanden han har vært. Og må ha full fokus på han, i tilegg har vi hatt mange prøver på skolen, og jeg har ikke vert helt i form selv. Så da blir det slik. Nå legger han seg godt til rettes med rumpa høyt, nei han fiser ! Så ekstremt, og det er nok ett sunnhets tegn fordi dette er noe han ikke har gjort på flere mnd. Tror ikke det er så bra at dyr ikke slipper ut luften. Også det samme skjedde med den store hunden han var på rønken fordi han hadde ekstremt vondt, og la seg inntil oss. Og krøp inni oss. så jeg måtte bære han, mamam kjørte , til dyrlegen oG der tar vi rønken, han vise tydelig tegn til smerter. Men nei, der var bare EKSTREMT luft, mye mer enn vanlig, og store hull rom med luft var det og titusen små. Ikke rart han hadde vondt. Så han fikk en sprøyte for luftsmerter, og neo som skulle bidra til å få det ut også. Og der slipper han vel ikke en gedigen rett i trynet midt i det jeg bøyde meg ned for å trøste han ! Å fytti ! Holdt på å daue.

hehe, slik kan det jo gå, luft smerter kan være ekstremt vondt, det vet vi alle sammen. ! Håper at de to temaene her er til også hjelp for andre, samtidig som dere tar godt imot de her rådene mine, så kan det hjelpe dyrene dine, og sy problemene man møter.

Tusen Hjertelig takk for du som leser min  blogg ! Det betyr ekstremt mye for meg at  netopp du gjør det !

Nå skal jeg ut å handle litt mat, jeg har bare betalt regninger, ikke handlet noenting, spist en gang pizzabakeren. Men ellers bare horn og ost og skinke på. Og sjokomelk. Vanligvis har jeg stappfult kjøleskap, men denne gangen når man skal betale en del regninger å få bort litt, så må man faktisk leve litt trangt når man ikke har så mye å rutte med. Jeg var ganske heldig fordi jeg har hatt skole lånet til dyrlege nå denne gangen, og å betalt ned lege regninger osv. litt annet ekstra. Litt om gangen, litt hver gang så blir det kanskje en ende på det en dag det også. Hehe.

Nei får gå å handle, skal få middagsbesøk i morgen på lett salta torsk, så det blir kjempe koslig. Håper ellers at det går bra med både deg og dine ! Hjertelig Hilsen LuckyLuka.

Der var ferien over gitt ! QUIZ ,VINN-GAVEKORT VALGFRITT /Tilbake til normalen//sponsor søkes

Back to normal!

Ja nå er ferien over ,og vi er begynt tilbake til normalt og inn i rutiner igjen etter en vanskelig rutine jeg har hatt som var veldig dårlige uvaner i ferien ! Jeg sov til 16:00 ene dagen! Harrefred. !

I dag var jeg hyperaktiv delux ! Har slitt en del med maur innvendig i hele kroppen og beina. Men slik blir jeg fortalt at det er når man har adhd !

Jeg har fått 5 i gym! Faktisk , jeg hadde stryk i gym så dette året har jeg bare en 3-er faktisk. Rester eg oppover og flere 6 ere !

Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle klare , fordi jeg slet sp mye med skolen før ! Og ikke vurderinger de siste årene.

Men jeg har lært noen gode lærere teknikker når man har lære vansker.

Nummer 1 gjør det interessant !

Nummer 2 lat som det er gøy ! Og lar som en er skoleflink, sikt seg inn på 6 er. Da blir det bra resultat av det.

Nummer 3 Vær interessert i å lære , og skriv alt du bør kunne på nytt helt fra start av, og se over om det er noe mer en burde øve på oftere , kanskje du sliter med en type utregning ? Mattematikk stykke du da burde øve litt ekstra på.

Nummer 4 ,ikke bruk hjernen til unødvendige ting under lære prosessen.

Nummer 5 , skriv det i Word dokument , og trykk les høyt i søke fanen så kommer det opp og da leser den det til deg ,. Ha på lydopptaker en slik at du kan trykke den på hele tiden når du trenger å gå igjennom det igjen.

Nummer 6 ,lytt på opptaket om natten når du sover.

Aller viktigst, følg med i timen !

I gym timen i dag var jeg jo aldri stående i ro, fordi jeg bøyde meg ,strekket meg ,hoppet ,snurret meg rundt og spente i gulvet , og løp, med ball selv i pausene fordi jeg var så hyper aktiv i dag.

Jeg så virkelig frem til å begynne tilbake på skolen igjen , det har vært lange dager. !

Meeen, tror du ikke jeg klarte å lese feil dato i dag på timen jeg hadde hos psykolog da ! Harlighet.

Jeg ble kjørt ,vi begynte å kjøre sp sier jeg nei fader det er jo ikke i dag! Så vi måtte kjøre tilbake igjen. Og jeg fant ut at skolen var jo ikke over ,bør jeg allerede satt i bilen på veg hjem så da gikk jeg hjem for p gjøre noen forberedelser til vurdering vi skal ha i praksis heller. Jeg holder på p skrive vare liste og arbeidsplan for kjøkkenet på onsdag når vi skal lage en rett og få vurdering på hele den prosessen. Det å ha det ryddig rundt seg hele tiden, ta oppvask undervegs ,følge oppskriften, hva en velger å gjøre først og sist , hvordan vi takler presset ,og om vi møter til rett tid , og har med nødvendig utstyr på kjøkkenet og om vi har alt på plass som har ett faguttykk som heter mice en place ! Hehe. Jeg fikk 4 på faguttykk faktisk. Det var en litt vanskelig prøve syntes jeg.

Nei nå er det strake vegen rett frem, og jeg har vurdert at jeg skal trappe meg ned nå neste måned på medisiner jeg går på. Fordi jeg har satt av sommerferien til å gå helt av, jeg vil ikke være avhengig av noe medisinsk behandling. Selv om det er lovlig og fult mulig å være helt rusfri og leve fritt og bra med medisiner når det er medisinsk behandling,kontrollert men det føles bare ikke rett lenger. Jeg føler jeg er ikke der lenger. Mind settet mitt hører ikke til de medisinene lenger og de gjør ikke noe gagn annet enn å være kreft fremkallende. Så hvorfor skal jeg gå på de da ? Ikke tar de russug lenger fordi jeg har ikke russug, sliter ikke med noe rus problem lenger. Ikke noen av punktene som følger med det å bli rusfri sliter jeg med lenger. Men det jeg sliter med er det at jeg var så syk, mentalt. Og vil virkelig ikke havne tilbake mentalt igjen til det der. Så jeg er livredd , har mye angst , og sliten av tankekjør. Traumer som kommer litt opp sjeldnere å sjeldnere da selvfølgelig. Men ALT går over. Og jeg føler at nå er jeg på rett plass, ett sted i livet hvor det faktisk har gått enormt videre. Life goes on, det er så sant.  Men nå har det gått waaay past rusproblemet mitt og føler at jeg r trygg og stabil nok til å kvitte mg med medisiner som hjelpemidler nå.

Jeg har jo også ett enormt godt nettverk rundt meg ,mange gode venner , ekte venner. God familie og slekt som alle bryr seg virkelig om meg og stiller gjerne opp. Og ikke minst har jeg det følelsesmessige , emosjonelle båndet til de nå ,når jeg er tilstedet. Det hadde jeg ikke før når jeg var syk. Fordi jeg var låst. Fra meg selv. Tanker og følelser. Meninger. Jeg har ikke meg selv og heller ei hadde jeg egne meninger.

Nå føler jeg , og vet hvor sterk jeg er og 100%sikker i at det skal gå bra resten av livet uten rusmidler.

Man skal ikke bare klare perioder ,men faktisk resten av livet. Den dagen du gjør fred med det , at en skal være uten resten av livet uten å føle hastverk, frykt for å gi slipp på det livet så er en good to go. Da er det safe. ! Til å gå videre ett steg. Og vi kan ikke sette alt på vent fordi ingen vet hva morgendagen bringer , kanskje det blir for sent ? Nei det gidder jeg ikke jeg liker å ha en plan, og forholde meg til den planen , følge den slavisk. For da har jeg kontroll.

Jeg skal ha QUIZ ! QUIZ TIL DERE ! VINN GAVEKORT VALGFRITT PÅ 200 KRONER. 

Jeg skal nå kjøre en quiz der dere får mulighet til å vinne gavekort på 200 kroner , på valgfri butikk,da når en person svarer rett på alle spørsmålene så vil jeg spør hvor de ønsker gavekortet sendt , og sende gavekort fra den butikken de selv velger på beløp 200 kroner.

Dette er bare en liten runde med liten gevinst , i første omgangen men etter denne omgangen vil det komme mer om det viser seg å være interesse for det selvfølgelig.

Del gjerne !

Her er quizen.

  1. Hva er hovedstaden i Norge?
  2. Hva heter nasjonalsangen vår?
  3. Hvem er statsminister i landet vårt?
  4. Hva het den norske kunstneren som malte maleriet “Skrik”?
  5. Når feirer vi nasjonaldag?
  6. Hvilken sport driver Johannes Klæbo med?
  7. Hva er vårt nordligste fylke?
  8. Hvilket styresett har vi?
  9. Norge har to offisielle språk – hvilke?
  10. Hva heter kongen vår?

Er det flere som svarer rett på dette så blir det trekning på video på youtube kanalen min som jeg legger ut på bloggen min !

Vinneren må sende mail til meg på [email protected] Men brukernavnet du bruker her når du svarer med informasjon om hvor det skal sendes og hvilket gavekort du ønsker !

. Kan også fås elektronisk noen steder.

Ellers har du hatt en fin juletid ?

Hva spiste du på nyttårsaften? Jeg er ribbe menneske hehe ! Men jeg liker godt pinnekjøtt også om det er kokt nok ! Hehe. Og lite fett ! Såklart. Jeg takler ikke det fettet ! 😁

Jeg som privat person ønsker å tipse om at :

En Hjelpende Hånd Haugaland trenger en sponsor som kan sponse med bil til utkjøring av mat kasser ,og henting av maten som skal pakkes ut til brukere , eldre , enslige , barnefamilier osv. Og nødvendig kjøring med mat. De kjører veldig langt ,ofte og har slitt ut en hel del biler nå og atter en gang fått haveri på privatbiler igjen ! Nå ser jeg meg nødt til å be om hjelp fra sponsorer. Ta kontakt på mail, om du ønsker å sponse , du får reklame ,logo både her og der , og på bilen. Og god reklame på siden til en hjelpende hånd Haugaland.

Også skulle vi fått tak i skilt til de som de kunne hengt på veggen , med “Huset” på og nedenfor En Hjelpende Hånd Haugaland i mindre skrift som skal henge på vegg slik at det tyder godt fra hovedvegen,+ logoen . Ønsker du å sponse med skilt til å henge på veggen da får du også logoen din på. Det vil bli så verdsatt ! Og hjelpe så mye på om noen vil hjelpe til med dette.

Tusen takk for du leser min blogg, jeg verdsetter det så utrolig mye og har stor takknemlighet til det. Det betyr mye for meg. ! Jeg ønsker deg alt godt ! Håper du har det bra der hjemme , både deg og dine nære kjære. 🥰

ja nå er jeg spent ! På quizen ! Kjør på! Svar så godt du kan ! 😁 Jippii! Lykke til!

Herlig hilsen Luckyluka. ❤️👌

Ønsker dere ett godt nytt år ! Har du nyttårsforsett? Åpent hus på En hjelpende Hånd Hauglands base med god mat/dessert

Hei og godt nytt år folkens , nå trer vi inn i en helt annen tid vi aldri før har vert i , da la oss gjøre det enda bedre neste år. Fylle hjerter med kjærlighet og omsorg og godhet. La oss stå sammen p støtte de som ligger , eller er på veg ned over. La oss hjelpe alle opp igjen når de faller.

Velsignet være dere alle ! Og jeg ønsker dere virkelig alt godt ! Og ett kjempe godt nytt år !

Jeg håper du har det fint hjemme , sammen med folk som bryr seg !

Har du nyttårsforsett dette året ,og hva er det ? 

Jeg har egentlig ikke satt meg noe nyttårs Forsett annet enn at jeg vil prøve enda mer , bli enda bedre og komme enda lengre. Også prøve å få orden på økonomi , kanskje da også legge bort røyken etterhvert. Det vil jo skape litt bedre økonomi. Egentlig så har jeg som jeg burde klare meg , men jeg er dyr i drift og jeg bidrar med forskjellige midler til forskjellige ting jeg ønsker å sponse. Så jeg tenker jeg egentlig skal prøve å ha orden selv dette året før jeg kaster midler andre steder. Og det går ann å bidra på andre måter enn økonomisk også. Som for eksempel har jeg samlet inn flasker , som skulle gis i veldedighet , prosjektet på gang. Baker til selge til inntekt , men det gir jo litt utgifter igjen. Men jeg elsker å bake ! Også kan man bidra med forskjellige ting , hjelpe til som u arbeidsoppgaver slik at en kommer igjennom til enda flere når man hjelper andre.

Hva er dine nyttårs Forsett ?

I dag har vi hatt åpent i huset , til en hjelpende hånd Haugaland. Med god mat ,og desserter. 

Jeg lagde jo  6 desserter i hele går , og lagde kålstuing , og kålrot stappe og kokte gulrøtter til middagen i dag.

Vi hadde både ribbe, kalkun, og pinnekjøtt faktisk. Og alt hadde tilbehør. Så det ble en stor suksess dette her.

Jeg hadde hundene med meg så jeg klarte ikke å bli ser helt til klokken 00.00 , måtte komme meg hjem med de etter å ha hjulpet å rydde opp å ta oppvask.

Men jeg tok litt bilder hvertfall av maten og dessertene !

Her er vi samlet flere og skyter opp raketter , jeg må si dette er tidens beste nyttårsaften jeg har hatt på lenge ! Sammen med min barndomsveninnen, og filletante , og fillesøskenbarn og liksom tantunger og mange andre gode mennesker som samlet her i kveld. For ett samhold , og familien samlet med god mat og gode desserter. Og jeg fikk så mye skryt av dessertene jeg hadde laget at jeg ble rett og slett flau ,og rød. ! Hehe.

Men det er kjekt det ! Og mamma lagde den beste ribba ! Med såpass sprøtt svor at til og med jeg uten tenner kunne tygge svoren ! Herlig !

Her har alle som bidrar i organisasjonen bidratt med hver sine arbeidsoppgaver ,mat som skulle lages og diverse ! Kjempe bra arbeid folkens ! ALLE bidro, og besøkende de var så utrolig høflig at de faktisk kom med tallerkene og skrape av og sa atte på kjøkken disken og skyldte det !  Harlighet så fantastisk ! Dette var skikkelig vellykket !

Nei for en kveld , tusen takk til alle som møtte opp, dette var fantastisk kjekt ! Å se at så mange møtte !

Vi manglet jo ett par stykker , men som sikkert feiret ett annet sted men som var veldig savnet selvfølgelig. Håper dere hadde en fin kveld ! Og får si godt nyttår her til dere da !

Så nå la oss legge fortid bak oss , å gå inn i ett nytt og enda bedre år ! La oss be om at helsen vedvarer enda en stund ! Og at alt ting blir supert 😁👌

Vil du støtte oss ? Ta kontakt på mailen som står ovenfor her på bildet. Vi driver godt arbeid for både forebyggende rus , ungdomsprosjektet gratis lunsj til ungdommene , klær til ungdommer , mat utkjøringer av mat kasser regelmessig. Og har ett stor felleskap og strekker fra Karmøy og helt inn til Odda , Etne ,Ølen ol. Ta gjerne kontakt for en hyggelig prat om prosjektene om du støtter oss får du gratis reklame på sidene vår , bloggen min,  også andre sosiale medier ved ønske.

Luckyluka.

 

Har du hatt en fin nyttårsfeiring ? Hva gjorde du ?

Nyttårsforsett ?

Godt nytt år ! Stor klem fra luckyluka !