FLO OG FJÆRE! Nydelig reise til paradiset. Plante himmelen! Tips til reise(anbefalninger,bilder)

Hei På deg ! Har du hørt om Flo og fjære ? 

Ikke? La meg fortelle litt om stedet.Deyte vil du så absolutt ikke gå glipp av på din gjennomreise /ferie reiser.

Flo og fjære , en resturant og en paradis hage av trær , blomster alt av planter fra alle mulige steder på jorden. 

En smak av paradis

Båtturen, hagene og maten gjør besøket ditt til Flor&Fjære til en fest for sansene!

 

Et besøk til Flor&Fjære begynner med en behagelig båttur. Ved ankomst på øya står det guider klare til å vise deg hagenes skjønnhet,og forteller en del spennende historie om denne øyen, før det serveres middag i jungelen. Etter måltidet er det tid til å nyte hagene på egenhånd før returen Stavanger.

Familie­historien

Det hele startet i 1965. Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på nordspissen av Sør-Hidle, hvor de bygde en familiehytte.

 

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området. Etterhvert ble hagen større og større. Flor & Fjære tok form og folk strømmet til. Etter en stund ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og kona hans Siri restauranten.

 

Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn.

 

Dette skriver de :” Der regnbuen traff jorda”.

Vi elsker å få gjester inn i hagen vår, og vårt mål er å glede alle som kommer på besøk til oss. Familien arbeider hele året med ett tydelig mål; å lage den beste hagen – ever!

 

Et besøk på Flor & Fjære er et besøk inn i familiens hage. Opparbeidet med lidenskap over tre generasjoner har hagen vår vokst fra en forblåst hussmannsplass til en fargerik oase – og her elsker vi å ta imot gjester!

PRIS OG PAKKE: 

Hva er inkludert?

 

Transport tur/retur Stavanger

Omvisning i hagen

Middag

Dessert med kaffe eller te

Pris pr. person: Ukedager fra kr 1590 ,- Lørdager fra kr 1790,- (minimum 25 personer).

Vår tur til flo og fjære ,med bilder : 

Opplevelsen ,i det vi satte foten i båten var veldig behagelig. Jeg er ikke sæflig glad i å kjøre båt men båten var behagelig. Og når vi traff land ble vi veldig godt ivaretatt, og presentert. Fikk spørre om det var noe og svar på alt.

Vi ble fortalt om historien i detaljer , i det vi kom inn i hagen.

Det var vind stille , beliggenheten på trær skapte veldig mye ro fra vinden.

Og alle fugler og naturens lyder kom veldig godt frem. Det var en veldig terapeutisk tur. Man får de blomster og planter på ett helt nytt nivå.

Også når vi fikk omvisning , noe som varte en god stund for det var veldig mye fint å se. Da kom vi opp til “jungelen” som er der man spiser. Har tatt bilder av det slik at dere skal få se alt. Må bare skrive ferdig og holde dette innlegget litt ryddig.

Maten var nydelig , kjempe fin og smakfullt ! Det var spiselige blomster i maten min og desserten, først sier jeg at de har gress i maten min at jeg ville ha ny. Men nei dette var spiselig sa læreren min. Hehe jeg er ikke sp glad i blomster i maten mn det var fint , og jeg kommer nok til l begynne å bruke naturen mer selv etter denne turen.

Når vi hadde spist tre retters middag med dessert , noe som var himmelsk godt. Ja da var vegen videre til stranden for å bade. ! Fy for en nydelig plass og delig badeplass dette var.

Jeg vil virkelig anbefale det til hver og en som har råd , det er litt dyrt men det er verdt det. Selv hadde jeg aldri hatt råd til å reise , men var så heldig at vi var pl klassetur. ! Og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg ble med.

Det var punktlig og strukturert på hvor vi skulle møte til hver tid , avgang og ombordstigning osv. God kontroll på medpassasjerer.

Dette er absolutt verdt å ta turen til, det mener jeg. Om jeg skal spare penger til en slik tur til så so be it. For dette vil jeg gjerne gjøre igjen. Med familien denne gangen.

Bilder : se lenger ned for maten.

Det var en fantastisk tur , takk til skolen – Hauge videregående skole , med rektor og lærere for at jeg fikk ta del i denne fine turen. Det var nydelig !

 

Håper dere alle har det fint ! Måtte dere ha en super fin sommer ferie alle ! Ønsker dere alt godt. Tusen takk for at du leser bloggen min.

 

– Liker du dette innlegget ? Del det på facebook! Takk så mye.

Del gjerne bloggen min .

 

Klem fra Luckyluka !

Partiet Rødt på Sommer avslutning (klatreparken høytoglavt) -JEG SATTE FAST 8METER I LUFTA) – Hvorfor jeg stemmer Rødt ?

Hei alle sammen ! Vært på en fin avsluttningsfest med partiet Rødt i dag i klatreparken i Nedstrand !

(Merk: dette innlegget ble skrevet forgje uke)

Det var veldig fint å komme dit, vi ble møtt med en veldig hyggelig kokkedame som pratet engelsk. Og alle som møter på de møtene er helt utrolig gode og snille i seg. Man kan se at dette er helt vanlige mennesker som meg selv er med mitt å stri med. Som de har sitt også.

Det er så fint for da har de sine egne erfaringer liksom, som kan bidra for å hjelpe andre rundt om her i landet.

Jeg fikk prøve meg på å klatre i klatreparken, jo det var veldig gøy, og jeg var veldi gira på dette her. Og så går det veldig bra helt til jeg har gått opp 8 meter, og over en line som jeg endelig tilslutt fikk meg igjennom der. Og plutselig så jeg ned, og oh my gad, det svimlet i hele meg og hodet mitt så mye redsel at det var rett før jeg slapp taket og bare gav meg liksom. Jeg som alltid har vært i farta og i luften over fjell og i hye trær. Men etter at jeg ble rusfri og begynte å være mer redd for meg selv og bry meg om meg selv så har jeg vært veldig skrekken for de tinga som kan skade meg på noe vis. Hehe. Joda så jeg skapte jo selvfølgelig en scene, ikke med vilje for guds skyld. Men i redsel. Jeg ropte :” Hent kranen og få mg ned, jeg vil ned ” Mamma. Lol. Og jeg ble jo ikke “reddet”, måtte fint gå tilbake over linen jeg slet så sykt med å komme meg igjennom igjen. Man tenker aldri på at man skal ned og, det er en feil jeg har gjort siden jeg var liten selv liksom. Men jeg klarte det, og gud jeg var glad av at jeg kom meg ned i live og like hel. Knærne mine skalv og jeg ville mistet balansen om jeg ikke pustet og fokuserte på det som var forann meg i stede for det som var nedenfor meg. Og jeg sa hele tiden til meg selv på veg opp:” Du er trygg, og du er sikker og godt festet. !” Men jeg klarte å snu tankegangen til en veldig gal veg. Og da gikk det ikke desverre jeg dro ned. Og  når jeg var kommet ned var jeg overlykkelig, og plutselig kom det en hest og da løp jeg som ett  barn fra hysteriet mitt og direkte til hesten, non stop. Følte meg som ett barn. Da var det glemt, høydeskrekken og “situasjonen” min liksom. hehe så fikk jeg klappe hesten og så var det å løpe ned og få av meg selene.

Nei dette var jo litt av en opplevelse dette, jeg som vil hoppe i fallskjerm. Kan jeg egentlig abre legge flatt. Jeg holder  meg til maling, og symaskinen jeg tror jeg…

Grillkos, med partiet rødt. 

Etter løypeskrekk turen , ja da var det  grillkos med det flotte og gode folket som møtte i dag. Jeg har hatt det super fint med så mange kjekke mennesker. Vi samlet oss en hel gjeng, og hadde ett lite møte om partiet og politikken.

Og jeg er jo nå blitt medlem av rødt, og skulle vært på  noen møter men det skjærte seg med tanker på at det var midt i eksamener osv. Men etterhvert som sommeren går over, vil det bli mange nye møter. Og jeg gleder meg og ser virkelig frem til de. Fordi man får ikke bare sitte å høre på flotte ord, man får faktisk ta del i det som skal bestyres og avgjøres og vurderes. Man blir hørt og lyttet til og blir en del av det store som foregår. Og det er veldig fint, jeg har selv sendt inn kjempe gode saker , og føler at dette er noe som de kommer til å ta tak i. Man blir vertfall hørt når man prater og spurt om hva man mener og syns om det ene og det andre. Og politikken rødt har er jo super! Det som er noe av det store nå er jo at man er ett splittet samfunn, du har de rike og de fattige nermest. Og dette er noe rødt vil gjøre noe med. Og det er ett ganske stort fokus. For å ikke prate om mine egne synspunkter på ting, erfaringer fra å være i systemet selv. Så får man brukt de erfaringene til å utrette en enorm god bedring for mange andre tusen mennesker.

Man kan se at rødt virkelig bryr seg, de har skapt ett stort felleskap , og hele felleskapet bryr seg om hverandres erfaringer og folkets livskvalitet.

Jeg kan jo legge ved noen av punktene som rødt står for da så dere kan få lese selv, og lime inn linken.

 

Jeg tviler ikke i ett sekund at du kommer til å stemme rødt etter å ha lest deg opp på dette partiet, og hadde du vist hvilken arbeidskraft de har, og vilje til å utrette store gode ting så hadde du sittet akurat her som jeg selv gjør nå. Stor fornøyd, blid og trygg på at nå skjer det ting her , for alle skal det bli bedre. Og å føle seg hørt som en av samfunns borgere er så utrolig viktig. Nemlig fordi dette er ikke min verden alene, dette er alles , litt alle sitt. Og ikke bare de i styret sitt. Og her føler jeg at Rødt inkluderer befolkningene i de avgjørelser som blir tatt da og lytter til hva andre har å si. Du kan også sende mail til de med saker du synes er viktig for folket, og partiet å ta opp. Og de vil veldig gjerne høre din sak. Nei jeg er bare så glad for at jeg endelig får være politisk aktiv jeg også og være en del av denne endringen om det bedre for alle.

Årsaken til at jeg velger Rødt er fordi det er det eneste partiet som har bedt om min mening, og saker jeg har. Og invitert meg med på å ta del i ting. Og det er utrolig viktig for meg fordi da føler jeg jo at de virkelig vil ta inn de saker som meg selv sitter på, med mine erfaringer som vet hva som skjer på denne siden av systemet. Og det er de som kjenner denne siden av dette som faktisk vet best hva som bør endres for at det skal være enda bedre for folk flest. Og jeg vil si at de aller fleste i Rødt er helt normale mennesker , som oss andre og er godt egnet til å være i styret av ting.

Forskjells-Norge

Generasjonen som vokser opp i dag kan bli den første på over 100 år som får det mindre trygt enn foreldrene sine. Heldigvis er det mulig å skape et vendepunkt i kampen mot Forskjells-Norge.

Slik vil Rødt gjøre Norge mer rettferdig:

  • Profittfri velferd
  • Rett til fast jobb og full stilling
  • Forbud mot bemanningsselskaper
  • Å erstatte EØS-avtalen med en handelsavtale. Inntil det skjer skal handlingsrommet og vetoretten i EØS brukes aktivt
  • Økt skatt på kapitalinntekt – ikke på ordinær arbeidsinntekt
  • At alle som trenger det får mulighet til å gå av med pensjon når de er 62 år
  • En kvinnepott i lønnsoppgjørene for å redusere lønnsforskjellene
  • Høyere skatt på sekundærbolig, for å bremse veksten i boligpriser
  • Å fjerne egenandelen på helse- og tanntjenester
  • At asylsøkere får jobbe mens de venter på svar
  • Å lovfeste rett til lærlingeplass
  • At kommunesammenslåing må bestemmes av innbyggerne.

For meg som har vært i rusen er det viktig at det blir snakket mer om alle de her situasjonene av motgang som holder en på stedet fastlåst. Der en havner imellom to stoler, fordi kommunen ikke dekker akurat dette området med lovverk og regler, eller rettigheter. Og det er noe som gjør at for eksempel meg selv står stille , etter å ha kjempet meg rusfri, og kjempet meg inn i skole, i systemet igjen, og for å få rettighetene tilbake. Så finnes det så mange smutthull som ikke er dekket av kommunen for oss, og kan foresaker fall på fall. Men om man står på og smører oss med stål, har en motivasjonsfaktor og ti, så kan det gå bra. Men det skal ikke være så lite som at det “kan” gå bra, en må smøre seg med stål vilje for å klare det. Kommunen skal yte hjelp, for bedring. Hjelp for å komme ut i arbeid, hjelp for å få stabilitet, og hjelp for å lykkes i livet. Alikevel blir vi “holdt tilbake” av staten. VI SKAL ikke ha mer enn bare så vidt til å klare oss, resten tar staten. Og vist man vil ta en sommerjobb på arbeids avklaringspenger, da reduserer de med dagsatsen, og i tillegg tar 50 %skatt, sånt at man sitter igjen på minus og en mega ustabilitet i økonomien vår. Jeg ønsker å prate for de som hele tiden havner i mellom de her to stolene, jeg ønsker å bidra for at folk skal lettere oppnå suksess, og faktisk kunne leve og ikke bare overleve. Det er faktum at mange, 51 % av Norges befolkninger i dag sliter, sliter for å overleve. Og retsen lever greit. Og det er her vi er delt opp, denne “forskjells- Norge vi lever i dag er stor og på helt gale veger. Rødt ønsker å endre dette. Ikke alt jeg mener da, fordi det er noe jeg nå har skrevet ut i fra mine egne tanker og erfaringer. Ikke noe jeg har tatt opp enda alt her, men det kommer. Og jeg håper at jeg en dag kan få legge frem absolutt alt , litt og litt da vel og merke. Det er en del, så det må tas litt og litt.

Men som jeg også mener, vi er ett godt samfunn, og alle har rett til å ta del i dette som angår dem , generasjonene etter oss, barna våre, og landbrukene vi har, naturen vår. Alle skal bli hørt, og få en stemme. Det er ikke nok at befolkningen får en stemme, de fortjener også å ta del i det hele. Meld deg inn i Rødt , så får du være med på  de neste stegene. Det er fantastiske folk, og massevis  lærerikt. Jeg håper dere alle stemmer rødt ! Jeg meg selv har stemt en gang i hele mitt liv, så ikke hensikten  med det , før nå. Når endringen vises så godt.

Jeg kan ikke vente til de neste møtene, det kommer til å bli så rått. ! Tusen takk Rødt, for at jeg fikk ta del i denne flotte dagen og for at dere lytter på oss, og inkluderer oss i alt som angår oss. Det er ikke alle som ser det slik som dere!.

Tilbake til i dag : 

Jeg legger ut dette innlegget litt for sent , fordi jeg har noen som godkjenner hva jeg skriver noenganger. At jeg ikke aktivt noe helt feil når det kommer til andre enn meg selv.

Jeg skal skrive ett nytt innlegg ganske straks ! MEGA NYHETER , (BARNET MITT OG BARNEVERN.)

Håper du har det fint , måtte dagen din bli like fantastisk som deg. Jeg vet det e trenge siden jeg har blogget nå. Det går i ett sett for tiden, non stop masse som må på plass på nytt bosted. Be patient thank u all. Jeg er veldig glad i dere alle , og glad for at jeg har  leserne mine. Dere har bidratt til min suksess ! Klem 🥰🙏